Bakan Uraloğlu'ndan Hürmüz Boğazı'ndaki Türk gemileri hakkında açıklama
İran’ın savaş sırasında kapattığı Hürmüz Boğazı’nda 15 Türk gemisinin durumu netleşti. Ulaştırma Bakanı Uraloğlu, gemilerden birinin liman izniyle geçtiğini, diğer 14 geminin beklediğini ve şu an için bir sorunun olmadığını açıkladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İran’ın savaş sırasında kapattığı Hürmüz Boğazı’ndaki Türk gemilerinin durumuna ilişkin açıklama yaptı. Bakan, “Hürmüz Boğazı’nda 15 gemimiz vardı; bir tanesini İran limanını kullandığı için müsaade alıp geçirdik” dedi.

14 GEMİNİN DURUMU GÜVENDE
Uraloğlu, geri kalan 14 Türk gemisinin beklediğini ve şu an için herhangi bir sorun yaşanmadığını vurguladı. Ayrıca boğazda çeşitli sınıflarda toplam 800 gemi bulunduğunu, 6 kruvaziyer gemisinin yolcularıyla hâlâ beklediğini söyledi.

TÜRK VATANDAŞLARI İÇİN EK SEFERLER
Bakan, Türk vatandaşlarının ve diğer ülkelerden gelen yolcuların ülkeye dönüşünü sağlamak için Umman’dan ek uçak seferleri konulduğunu açıkladı. Bunlar arasında Türk Hava Yolları ve Pegasus uçakları yer alıyor. Irak’ta kalan personel de özel uçaklarla tahliye edildi ve hiçbir problem yaşanmadı.
