Bakan Yumaklı'dan vatandaşlara ağaçlandırma seferberliği çağrısı
Bakan Yumaklı, ağaçlandırma seferberliğine dikkat çekerek vatandaşları fidan dikmeye davet etti. Bilim ve tarımın önemini vurguladı.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ankara Üniversitesi'nin 2025-2026 Akademik Yıl Açılış Töreni'ne katıldı. Tören öncesinde, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar ile birlikte Tıp Fakültesi bahçesine ağaç dikti.
BİLİM VE TARIMIN GÜCÜ
Yumaklı, törende yaptığı konuşmada, Türkiye Yüzyılı hedeflerine ulaşmak için bilimin öneminin altını çizdi. Tarım sektörünün gelişmesi için bilimsel bilginin toprakla buluşturulması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, Ankara Üniversitesi ile yapılan iş birliklerine dikkat çekerek, gençlerin ülkenin çeşitli alanlarında etkin rol alacaklarını ifade etti.
TARIMDA YENİ FIRSATLAR
Bakan Yumaklı, Türkiye ekonomisindeki gelişmelere değinerek, tarımın savunma sanayisi kadar stratejik öneme sahip olduğunu söyledi. Hibe ve destek programlarından yararlanan gençlerin oranının yüzde 67 olduğunu belirten Yumaklı, bakanlık olarak her türlü desteğe açık olduklarını ifade etti. Gençlerden bilişim ve tarımı birleştirerek akıllı tarım girişimleri kurmalarını istedi. Yumaklı, "Yeşil vatan seferberliği" kapsamında Orman Genel Müdürlüğü'nün ülke genelinde bir yılda 500 milyon civarında fidanı toprakla buluşturduğunu, bu yıl hedefin ise 550 milyon olduğunu açıkladı. 11 Kasım'da 81 ilde, 922 ilçede fidanların toprakla buluşacağı etkinliklere tüm vatandaşları davet etti. Fidan sahiplenmek için gelecek nefes uygulamasının kullanılabileceğini belirtti.
Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünüvar, Gazze'deki saldırılara dikkat çekerek, Filistinli öğrencilerin kendileri için ailelerinin bir parçası olduğunu vurguladı. Törenin ardından Bakan Yumaklı ve Ünüvar, "2025 Yılı ARDEK Ödülleri"ni kazananlara plaketlerini takdim etti.
Bakmadan Geçme
Özgür Özel, alım garantili tarım dönemi çağrısı yaptı
Tarım sektörüne istihdam ve refah projesi başladı
Aydın'da üreticiler artan maliyetlerden şikayet ediyor
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Akın, çiftçilere destek sözü verdi
Bakan Yumaklı: Kalıcı huzur kendi toprağından ekmek çıkaran halkla mümkün
Gökhan Günaydın: "Çiftçi Kendi Emeğini Koymuyor, Yine de Zarar Ediyor"
