Bakan Yumaklı: GEKİS ile her hayvana dijital kimlik geliyor
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kars'ta tanıtılan GEKİS ile hayvanların dijital kimlik kazanacağını ve hayvancılıkta dijital dönüşümün başlayacağını duyurdu.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kars'ta düzenlenen bir programda, hayvancılıkta dijital dönüşümün önemli bir adımı olan Güvenli Elektronik Küpe İzleme Sistemi'ni (GEKİS) tanıttı.

DİJİTAL KİMLİK DÖNEMİ
Bakan Yumaklı, sistemin her hayvana dijital bir kimlik kazandıracağını belirterek, "Doğumdan itibaren aşılar, sağlık kayıtları, hareketler, satış ve kesim süreçleri güvenli bir şekilde elektronik ortamda takip edilecek" dedi. GEKİS ile hayvan hastalıklarına daha hızlı müdahale edilebileceğini vurgulayan Yumaklı, eski sistemdeki zorlukların geride kalacağını ifade etti.

GIDA GÜVENLİĞİ VE EKONOMİK KAZANIMLAR
Sistemin, üreticilerin işini kolaylaştıracağını ve devletin denetim gücünü artıracağını belirten Bakan Yumaklı, "Bu yeni sistemle gıda güvenliği sağlanacak ve tüketicilere daha güvenilir ürünler sunulacak" şeklinde konuştu. Ayrıca, hayvancılığa son 24 yılda 654 milyar lira destek sağlandığını da ekledi. Yumaklı, GEKİS'in sadece teknolojik bir yenilik değil, aynı zamanda ekonomik bir kazanç olduğunu da vurguladı.
Bakmadan Geçme
2030 Ulusal Akıllı Şehirler Stratejisi genelgesi yayımlandı
İzmir'de yeni dijital veri merkezi hizmete açıldı
Ulaştırma Bakanı Uraloğlu: Dijital dönüşümde Türkiye önemli bir aktör oldu
Et ve Süt Kurumu, canlı kilo fiyatını 350 liraya çekmeli
Ömer Fethi Gürer: İthal hayvanlar var ama et hala lüks
Edirne'de Fırtına ve Yıldırım Sebebiyle Hayvanlar Telef Oldu
