Bakırköy'de 17 Ağustos depremi anıldı
Bakırköy Belediyesi, 17 Ağustos depreminin 27. yıl dönümünde hayatını kaybedenleri anmak ve afetlere hazırlık amacıyla çeşitli etkinlikler düzenledi. Tatbikatlarla acil durumlara hazırlık ve kurumlar arası koordinasyon vurgulandı.

Bakırköy Belediyesi, 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nin 27. yıl dönümü vesilesiyle, hayatını kaybedenleri anmak ve afetlere karşı toplumsal farkındalığı artırmak amacıyla bir dizi etkinlik düzenledi. Bu kapsamda, Cumhuriyet Meydanı, belediye hizmet binası ve AFAD İstanbul Yeşilköy Yerleşkesi'nde çeşitli programlar gerçekleştirildi.

Afet bilinci ve koordinasyon vurgusu
Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen ilk etkinlikte, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Bakırköy Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (BAKUT) araç ve ekipmanlarını sergiledi. Afet bilincini artırmaya yönelik video gösterimleri ve bilgilendirme konuşmaları yapıldı. Etkinliğe, AFAD İstanbul İl Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener ve Bakırköy Belediyesi Başkan Yardımcısı Cemalettin Özdemir de katılarak kurumlar arası koordinasyonun önemine dikkat çekti.

Tatbikatlarla acil durumlara hazırlık
Bakırköy Belediyesi Hizmet Binası'nda gerçekleştirilen tatbikatta, personel senaryo gereği binayı yaklaşık 3 dakika içinde güvenli bir şekilde tahliye etti. BAKUT ve İstanbul İtfaiyesi ekiplerinin katılımıyla yangına müdahale ve söndürme uygulamaları da yapıldı. AFAD İstanbul Yeşilköy Yerleşkesi'nde ise "Çök-Kapan-Tutun" uygulaması ve tahliye tatbikatı gerçekleştirildi. K9 arama kurtarma köpeklerinin eğitim gösterisiyle sona eren etkinliklerde, olası afetlere karşı hazırlıklı olmanın ve kurumlar arası iş birliğinin önemi bir kez daha vurgulandı.
Bakmadan Geçme
17 Ağustos depremi anıldı, STK'lar ABB merkeziyle buluştu
Babacan, 17 Ağustos deprem kurbanlarını andı
TTB: 17 Ağustos dersleri 6 Şubat'ta tekrar yaşandı
DEM Parti'den deprem mesajı: Kentler direnmeli
Destici'den 17 Ağustos dersleri: Hazırlık şart
TMMOB: Depremi unutmadık, sorumluları unutturmayacağız
