Bakırköy'de imar planı revizyonu meclisten geçti
Bakırköy Belediye Meclisi, ilçenin merkez mahallelerini kapsayan imar planı revizyonunu oy birliğiyle kabul etti. Kentsel dönüşüm süreçlerinin hızlanması hedefleniyor.

Bakırköy Belediyesi Meclisi, ilçenin merkez mahallelerini kapsayan 1/1000 ölçekli revizyon uygulama imar planını oy birliğiyle onayladı.

Kentsel dönüşüm süreçleri hızlanacak
Bu yeni düzenleme ile kentsel dönüşüm ve yapı yenileme süreçlerinin daha hızlı ve sorunsuz bir şekilde ilerlemesi hedefleniyor. Bakırköy’ün Demiryolu Kuzeyi ve Güneyi için 1/1000 ve 1/5000 ölçekli imar planlarının kesinleşmesinin ardından, ilçede yeni bir kentsel dönüşüm dönemi başlamış oldu. 1999 Marmara Depremi’nden bu yana süregelen planlama ve dönüşüm çalışmalarının önemli bir aşaması olan bu imar planı, 13 Mart 2025 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde kabul edilmiş ve itiraz süreçlerinin tamamlanmasının ardından Bakırköy Belediye Meclisi’nde kesinleştirilmişti.

Yeni düzenlemelerle yapı sahipleri korunacak
Plan çerçevesinde, mevcut durumda birden fazla bodrum katı bulunan yapılarda yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi amaçlanıyor. Ayrıca, yeni düzenleme ile blok imarlı alanlardaki olumsuz durumların ortadan kaldırılması ve yapı sahipleri açısından daha fazla fayda sağlanması hedefleniyor. Konut fonksiyonunda kalan ancak projesinde iş yeri veya dükkân bulunan yapılar, kentsel dönüşüm kapsamında yeniden inşa edilirse yeni yapılarda iş yeri veya dükkân yapılabilmesinin önü açılacak. Dönüşüm süreçlerinde yaşanan uzlaşma sorunlarını azaltmaya yönelik düzenlemeler de revizyon planında yer aldı. Osmaniye Mahallesi’ndeki bitişik nizam yapılaşma belirsizlikleri giderilerek, mevcut koşullar dikkate alınarak daha net hale getirildi. Bakırköy Belediye Meclisi’nde oy birliğiyle kabul edilen karar doğrultusunda, merkez mahallelerde imar uygulamalarının sonraki haftadan itibaren devam etmesi bekleniyor.
Bakmadan Geçme
Kentsel Dönüşüm Kabusu: Müteahhit Kaçtı, Mağdurlar İsyan Etti!
Bahçelievler’de 6 bininci bina kentsel dönüşümle yıkıldı
Marmara’ya 'Tarikat Üssü' Mü Kuruluyor? 7 STK’dan Dev Külliyeye Sert Tepki!
RAMS Park House Maslak projesi hakkında açıklama
Ayazağa'da sel sonrası RAMS projesi için açıklama
Ayazağa'da 2027'ye kadar 2-3 ada dönüştürülecek
