Bakü Türkoloji Kurultayı, 100 yıl sonra aynı mekanda anılacak
Bakü Türkoloji Kurultayı, 100 yıl aradan sonra 27-28 Şubat'ta aynı mekanda anma toplantısıyla yeniden ele alınacak.

Türkolojinin önemli dönüm noktalarından biri olan 1926 Bakü Türkoloji Kurultayı, 100 yıl sonra aynı şehirde ve mekanında anma toplantısıyla yeniden gündeme gelecek.
ANMA TOPLANTISI 27-28 ŞUBAT'TA DÜZENLENECEK
Yunus Emre Enstitüsü, Türk Dil Kurumu, Marmara Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü, Hazar Üniversitesi ve Azerbaycan Milli İlimler Akademisi iş birliğiyle düzenlenecek olan ‘100’üncü Yılında Bakü Türkoloji Kurultayı-Anma Toplantısı’, 27-28 Şubat tarihlerinde Bakü’de gerçekleştirilecek. Anma toplantısında, 1926 yılında Türk dünyasının ortak dil, alfabe ve bilimsel yöntem arayışlarına öncülük eden Bakü Türkoloji Kurultayı’nın bilimsel, kültürel ve entelektüel mirası ele alınacak.
60'TAN FAZLA TÜRKOLOG BAKÜ'DE BULUŞACAK
Toplantıya Türkiye ve Azerbaycan başta olmak üzere Özbekistan, Tataristan, Moldova ve Arnavutluk’tan bakanlar, 60’tan fazla akademisyen, üniversite rektörleri ve uluslararası kuruluş temsilcilerinin katılması bekleniyor. Program, Türk dünyasında akademik iş birliğini güçlendirmeyi ve Türkoloji alanında yeni yönelimleri tartışmayı hedeflemekte. Toplam dokuz panelde Türk dili, edebiyatı, tarih, kültür ve folklor konuları güncel yönelimleriyle ele alınacak. Ayrıca, Mahmud Kaşgarlı, Ali Bey Hüseyinzade gibi isimler adına paneller düzenlenecek.

