Balıkçılar, av sezonunu 'Vira Bismillah' diyerek açtı
İstanbul'da balıkçılar, av sezonunun açılmasıyla birlikte 'Vira Bismillah' diyerek denize açıldı. Vali Yardımcısı Kaya, bereketli seferler diledi.

İstanbul'da, av yasağının sona ermesiyle birlikte balıkçılar, 'Vira Bismillah' diyerek tekneleriyle denize açıldı.

Sezon açılışında önemli mesajlar verildi
İstanbul Vali Yardımcısı Mustafa Kaya, programda yaptığı konuşmada, balıkçılara bereketli seferler diledi ve bu mesleğin kutsal bir görev olduğunu vurguladı. Kaya, “Siz ne kadar çok balık tutarsanız, bizler de sofralarımızda o balıkları daha ucuza yiyeceğiz” dedi. 1 Eylül itibarıyla başlayan su ürünleri av sezonunun açılışı, Sarıyer Kireçburnu sahilinde yapıldı ve burada İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürü Suat Parıldar ile AK Parti İstanbul milletvekili Adem Yıldırım da yer aldı.

Türkiye balıkçılıkta önemli bir konuma geldi
Adem Yıldırım, balıkçılıkta Türkiye'nin Avrupa'da ilk 3'e, dünya genelinde ise 15. sıraya yerleştiğini ifade etti. İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürü Suat Parıldar ise, 14 bini aşkın balıkçıya hizmet ettiklerini ve balıkçılığın sürdürülebilirliğini sağlamak için çalıştıklarını belirtti. Ayrıca, denizlerdeki kaynakları koruma hedefleri olduğunu vurguladı.

Balıkçılar av sezonuna umutla başladı
Balıkçı Ata Akbulut, istavrit ile sezonu açtıklarını, palamut avcılığına ise henüz başlamadıklarını aktardı. Diğer balıkçılar da denizlerde palamut ve istavrit olduğunu belirtirken, sezonun bereketli geçmesini temenni ettiler. Balıkçı Ünal Karadeniz, “Sezona istavritle başladık. İnşallah bu yıl bol balık avlayacağız” dedi.



Bakmadan Geçme
Suiçmez: Ekonomik çarklar artık çalışmıyor
Yankı Bağcıoğlu, denizcilik bakanlığı kurulmasını önerdi
İBB Başkanvekili Nuri Aslan, balık sezonunu açtı
Tarım Bakanı Yumaklı, su ürünleri av sezonunu açtı
Muğla'da yeni balıkçılık sezonu törenle açıldı
Bartın'da balıkçılar yeni sezona 'Vira bismillah' dedi
