Gündem

Balıkesir'de uluslararası aromaterapi festivali açıldı

Balıkesir'de 7. Uluslararası Aromaterapi Festivali, 'Tat, Bereket, Hafıza' temasıyla açıldı. Festival, yurt içi ve yurt dışından birçok katılımcıyı bir araya getirdi.
ANKA
ANKA
1 dk Sesli Dinle 0
Balıkesir'de uluslararası aromaterapi festivali açıldı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği 7. Uluslararası Balıkesir Aromaterapi Festivali, 'Tat, Bereket, Hafıza' temasıyla kapılarını açtı.

Balıkesir\

BAŞKAN AKIN'DAN VURGULU AÇIKLAMALAR

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, festivalin açılışında yaptığı konuşmada, Balıkesir’i tıbbi ve aromatik bitkiler alanında Türkiye'nin öncüsü ve dünya çapında tanınan bir şehir haline getirme hedeflerini dile getirdi. Akın, "Bu yılki festival temamız, Balıkesir’in hikâyesini en iyi şekilde anlatıyor. Zeytinyağımızdan lavantamıza kadar bu topraklar, bizlere farklı tatlar sunuyor," dedi.

Balıkesir\

FESTİVALDE YERLİ VE YABANCI KATILIM

Bu yıl yedincisi düzenlenen festival, Birleşik Krallık, İrlanda, Amerika Birleşik Devletleri, Belçika ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti gibi birçok ülkeden katılımcılarla gerçekleştirildi. Festival, Balıkesir Mucitleri Bilim Sergisi ile de desteklenirken, gençlerin geliştirdiği projeler sergilendi. Akın, ayrıca Aromaterapi Çarşısı’ndaki stantları ziyaret etti ve etkinliğin açılışında yer aldı.

Balıkesir\

BURHANİYE BELEDİYE BAŞKANI'NDAN ÖVGÜLER

Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler ise, festivalin Burhaniye’de düzenlenmesinin kendileri için büyük bir mutluluk kaynağı olduğunu belirterek, "Bu coğrafya, tıbbi ve aromatik bitkilerin doğal olarak yetiştiği bir yerdir. Aromaterapi Festivali, bu doğal kimliğin bir parçasıdır," diye ifade etti.

Bu Yazıyı Paylaş