Spor

Balkanlar'da golf rüzgarı esti: TGF Balkan Senior Açık Turnuvası sona erdi

TGF Balkan Senior Açık Turnuvası sona erdi. 12 ülkeden 39 sporcunun katıldığı turnuva sonrası Türkiye, Romanya ve Bulgaristan golf federasyonları arasında iş birliği anlaşması imzalandı.
DHA
DHA
1 dk Sesli Dinle 0
Balkanlar'da golf rüzgarı esti: TGF Balkan Senior Açık Turnuvası sona erdi

Türkiye Golf Federasyonu (TGF) tarafından düzenlenen 2026 faaliyet takvimindeki TGF Balkan Senior Açık Turnuvası, TGF Silivri Golf Sahası'nda gerçekleşen heyecanlı müsabakaların ardından tamamlandı. 8 Nisan 2026 tarihinde start alan turnuva, üçüncü ve son etap karşılaşmalarıyla sona erdi.

Balkanlar\

Uluslararası Katılım ve İş Birliği

Turnuvaya Türkiye ev sahipliği yaparken, Polonya, İngiltere, Bulgaristan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, ABD, Romanya, Yunanistan, İsviçre, İsveç, Çin ve Kore gibi 12 farklı ülkeden toplam 39 sporcu katılım gösterdi. TGF Silivri Golf Sahası'nda düzenlenen ödül töreninde, dereceye giren sporculara madalyaları ve kupaları takdim edildi. Ödül töreninin ardından ise önemli bir iş birliği anlaşmasına imza atıldı. Türkiye Golf Federasyonu, Romanya Golf Federasyonu ve Bulgaristan Golf Federasyonu arasında imzalanan bu anlaşma, Balkan bölgesinde golf sporunun daha da geliştirilmesini hedefliyor. Anlaşmaya Türkiye adına Anıl Tetik ve İhsan Gencay Aşan, Romanya adına Florin Segarceanu ve Bulgaristan adına Seth Underwood imza koydu.

Balkanlar\

Turnuva Sonuçları ve Federasyon Vizyonu

Turnuva sonunda erkekler gross kategorisinde Engin Aksoy birinci olurken, Seth Underwood ve Soner Yetkili ikinciliği paylaştı. Erkekler Stableford Gross kategorisinde birinciliği Robert Messervy elde etti. Federasyon yetkilileri, bu tür uluslararası organizasyonların golfün tabana yayılması ve uluslararası alanda tanıtılması açısından büyük önem taşıdığını belirtti. Türkiye Golf Federasyonu Genel Sekreteri İhsan Gencay Esen, turnuvanın ilk kez resmiyete dökülerek gerçekleştirildiğini ve gelecek yıllarda katılımın artacağına inandıklarını söyledi. Esen ayrıca, imzalanan iş birliği anlaşmasının Balkanlar'da golf sporuna öncülük etme vizyonunu desteklediğini vurguladı. Yönetim Kurulu Üyesi Anıl Tetik ise, federasyonun önceliklerinin başında gençlerin spora kazandırılması geldiğini ve bu doğrultuda çalışmaların sürdüğünü dile getirdi. Bu yıl sonu düzenlenecek Turkish Airlines Open ve Cumhurbaşkanlığı Golf Kupası gibi önemli turnuvaların da Türkiye'de golfün gelişimine katkı sağlayacağı belirtildi.

Bu Yazıyı Paylaş