Barakfakih OSB'ye 32. itfaiye istasyonu açıldı
Bursa'da Barakfakih Organize Sanayi Bölgesi'nde 32. itfaiye istasyonu hizmete açıldı. Yeni istasyon, 3 araç ve 9 personelle bölgedeki acil durumlara daha hızlı müdahale edecek.

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin 32. itfaiye istasyonu, Kestel ilçesindeki Barakfakih Organize Sanayi Bölgesi'nde (BOSAB) hizmete girdi. Açılış töreninde konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Şahin Biba, yeni merkezin 3 araç ve 9 personelle bölgeye hizmet vereceğini duyurdu.

Türkiye'nin itfaiye teşkilatının 312. yılı kutlanıyor
İtfaiye teşkilatının köklerinin 1714 yılına dayandığını hatırlatan Biba, “Asırlardır özveriyle görev yapan itfaiye teşkilatımız, bu süreçte görev başında birçok personelini kaybetmiştir. Öncelikle görev esnasında hayatını kaybeden tüm itfaiye personeline ve şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” dedi. Bursa'nın 31 mevcut istasyonu, 902 personeli ve 169 araçlık filosuyla her türlü afet senaryosuna hazır olduğunu belirten Biba, geçtiğimiz ay 1.193 yangın ve 1.237 arama-kurtarma olayına müdahale ettiklerini açıkladı.

Sanayi bölgesinin acil durum hazırlığı güçlendirildi
Barakfakih Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Akyıldız ise, 155 fabrikaya ve 11 bin 500 çalışana ev sahipliği yapan bölgenin güvenli çalışma ortamının önemine vurgu yaptı. Yangına müdahalede zamanın kritik önem taşıdığını belirten Akyıldız, yeni istasyonun işletmelere daha hızlı ulaşılmasını sağlayacağını ve bölgenin acil durumlara hazırlığını artıracağını ifade etti. AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Yavuz ve Kestel Kaymakamı Emre Zeybek de yeni istasyonun bölgeye hayırlı olması temennisinde bulundu.
