Gündem

Battalgazi CHP ilçe başkanı görevden alınma kararını reddetti: 'Bu bizim için yok hükmündedir

CHP Battalgazi İlçe Başkanı Alper Gürsoy, kendisinin ve yönetiminin görevden alınmasına sert tepki göstererek kararı yok saydı. Gürsoy, seçilmiş iradeye dayanmayan bu kararın hiçbir geçerliliği olmadığını belirtti.
ANKA
ANKA
1 dk Sesli Dinle 0
Battalgazi CHP ilçe başkanı görevden alınma kararını reddetti: 'Bu bizim için yok hükmündedir

CHP Genel Merkezi tarafından atanan Malatya İl Yönetimi'nin aldığı görevden alma kararına, Battalgazi İlçe Başkanı Alper Gürsoy sert tepki gösterdi. Gürsoy, kendisinin ve yönetiminin seçilmiş iradeyi temsil ettiğini vurgulayarak, bu kararın kendileri açısından yok hükmünde olduğunu belirtti.

Battalgazi CHP ilçe başkanı görevden alınma kararını reddetti: \

PARTİ İÇİ ANLAŞMAZLIKLAR GÜNDEMDE

CHP Genel Merkezi tarafından görevlendirilen yeni Malatya İl Yönetimi'nin tebligatıyla Battalgazi İlçe Başkanı Alper Gürsoy'un yanı sıra Yeşilyurt İlçe Başkanı Hakkı Ayas, Akçadağ İlçe Başkanı Ali Aslan ve ilçe yönetimleri ile CHP Malatya İl Kadın Kolları Başkanı Nezahat Aydın da görevden alındı. Görevden alınan Battalgazi İlçe Yönetimi, Malatya Özgür Özel Çalışma Ofisi'nde bir araya gelerek basın açıklaması yaptı.

Battalgazi CHP ilçe başkanı görevden alınma kararını reddetti: \

'MİLLETİN SANDIKTA BİRİNCİ PARTİ YAPTIĞI CHP'Yİ AŞAĞI ÇEKMEYE ÇALIŞANLARIN ACİZLİĞİ'

Gürsoy, Cumhuriyet Halk Partisi'nin seçim başarısına dikkat çekerek, parti örgütlerinin halkın iradesiyle görev yaptığını ifade etti. "Ortada hukuken de siyaseten de ahlaken de ciddiye alınacak bir görevden alma iradesi yoktur," diyen Gürsoy, asıl konuşulması gerekenin, CHP'yi masa başı hesaplarla, mahkeme koridorlarıyla ve meşruiyeti tartışmalı koltuk hevesleriyle aşağı çekmeye çalışanların içine düştüğü siyasi acizlik olduğunu söyledi. Kendilerini, CHP'yi 47 yıl sonra Türkiye'nin birinci partisi yapan kadronun ilçe başkanları olarak tanımlayan Gürsoy, "Bizler, Adalet ve Kalkınma Partisi kurulduktan sonra ilk kez onu sandıkta yenen kadroların ilçe başkanlarıyız," diye konuştu. Gürsoy, CHP'nin gerçek sahibinin birkaç kişinin ihtirası değil, üyeleri, delegeleri ve örgütü olduğunu savundu.

'SEÇİLMİŞ İRADEYE DAYANMAYAN KARARIN HİÇBİR DEĞERİ YOK'

Gürsoy, kendilerine gönderilen sözde görevden alma kararının yok hükmünde olduğunu yineleyerek, "Millet nezdinde itibarı olmayanların, örgüt nezdinde karşılığı olmayanların, seçilmiş iradeye dayanmayanların, Malatya’da sokağa çıkacak siyasi cesareti bile bulamayanların aldığı kararın bizim nazarımızda hiçbir değeri yoktur," dedi. Karar alma ehliyeti tartışmalı, çoğunluğu tartışmalı, karar defteri tartışmalı, yazım dili tartışmalı ve siyasi meşruiyeti olmayan kişilerin aldığı kararın başlı başına siyasi bir garabettir olduğunu belirtti. Kendisinin ve yönetiminin Cumhuriyet Halk Partisi'nin seçilmiş ilçe başkanları olduğunu ve Genel Başkanlarının Sayın Özgür Özel, Milletvekillerinin Sayın Veli Ağbaba ve İl Başkanlarının Sayın Barış Yıldız olduğunu vurgulayan Gürsoy, Malatya'da seçilmiş iradenin, örgütün ve halkın yanında durmaya devam edeceklerini ifade etti.

Bu Yazıyı Paylaş