Baykar ve T3 Vakfı, Ukrayna ile stratejik iş birliği imzaladı
BAYKAR ve T3 Vakfı, Ukrayna'nın National Centre “Junior Academy of Sciences of Ukraine” ile eğitim, bilim ve teknoloji alanlarında stratejik iş birliği protokolü imzaladı. Bu iş birliği, iki ülke arasında havacılık ve uzaydan bilim merkezlerine kadar gen

Türkiye ve Ukrayna, eğitim, bilim ve teknoloji alanlarında stratejik bir iş birliğine imza attı. BAYKAR ve T3 Vakfı ile Ukrayna'nın National Centre “Junior Academy of Sciences of Ukraine” (NC JASU) arasında imzalanan protokoller, iki ülke arasındaki iş birliğinin yeni bir boyut kazanmasını sağlayacak.

İmzalar TEKNOFEST'te atıldı
18 Eylül'de İstanbul'da düzenlenen TEKNOFEST 2025 kapsamında gerçekleştirilen imza törenine, BAYKAR Genel Müdürü Haluk Bayraktar, T3 Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Elvan Kuzucu Hıdır ve NC JASU Başkanı Prof. Dr. Stanislav Dovgyi katıldı. İş birliği, havacılık ve uzaydan bilim merkezlerine kadar geniş bir yelpazede projeleri kapsıyor.

Havacılık ve Uzay Müzesi ve Bilim Kiev Bilim Merkezi
Ukrayna'da kurulacak olan Havacılık ve Uzay Müzesi ve “Bilim Kiev” Bilim Merkezi, iki ülkenin bilimsel ve kültürel iş birliğini güçlendirecek önemli projeler olarak öne çıkıyor. Protokol kapsamında öğrenciler, öğretmenler ve araştırmacılar için kapsamlı programlar geliştirilecek, ortak projeler yürütülecek ve bilimsel yayınlar üretilecek. Ayrıca, karşılıklı öğrenci ve öğretmen değişim programları düzenlenecek, ortak yaz okulları, kurslar, staj programları ve yarışmalar gerçekleştirilecek.
Bakmadan Geçme
Bakan Kacır, TEKNOFEST'in Türkiye için önemini vurguladı
Malatya'da İHA yarışmaları sona erdi
Mardin'de TEKNOFEST insansız kara araçları yarışı yapıldı
Mardin'de TEKNOFEST İnsansız Kara Aracı Yarışması başladı
Mardin'de TEKNOFEST İnsansız Kara Aracı Yarışması başladı
Teknofest nükleer yarışmasında 42 takım finale kaldı
