Bayraktar: Türkiye-Irak işbirliğini projelerle geliştireceğiz
Enerji Bakanı Bayraktar, Türkiye-Irak arasındaki enerji işbirliğinin Kalkınma Yolu Projesi ile gelişeceğini, elektrik, doğalgaz ve petrol hatlarıyla bölgenin enerji arz güvenliğinin artırılacağını belirtti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, New York'taki temasları çerçevesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Irak Başbakanı Ali ez-Zeydi ile gerçekleştirdiği görüşmeye katıldı.

Kalkınma Yolu projeleri gündemde
Bayraktar, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Kalkınma Yolu Projesi kapsamında hayata geçirilmesi planlanan elektrik enterkonneksiyonları, doğal gaz ve petrol boru hatları aracılığıyla Irak'ın ve bölgenin enerji arz güvenliğine katkı sağlamayı hedeflediklerini bildirdi.
Enerji yatırımları ve bölgesel refah
İki ülke arasındaki enerji yatırımları ve stratejik ortaklığa vurgu yapan Bakan Bayraktar, “Ülkelerimizin enerji altyapılarını birbirine bağlayacak bu yatırımlarla karşılıklı ticareti geliştirmek, enerji kaynaklarının uluslararası pazarlara erişimini güçlendirmek ve Türkiye-Irak ortaklığını bölgesel refahı destekleyen somut projelerle ileri taşımak için kararlılıkla çalışacağız” dedi.
