Bayraktar: Türkiye, nükleer enerjiye sahip olmak zorunda
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TEKNOFEST'te Türkiye'nin enerji hedeflerini ve nükleer enerjinin önemini vurguladı. Akkuyu Nükleer Güç Santrali'ndeki ilerlemeyi de paylaşan Bakan, gençlere destek sözü verdi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TEKNOFEST İstanbul'da Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı standını ziyaret etti. Gençlerle bir araya gelen Bakan Varank, Türkiye'nin enerji ve madencilik alanlarındaki hedeflerini paylaştı.

NÜKLEER ENERJİ YARIŞMASI
Geçen yıl ilk kez düzenlenen Nükleer Enerji Teknolojileri Tasarım Yarışması'nın bu yıl İstanbul Küçükçekmece'de gerçekleştiğini ve dereceye giren projeleri incelediğini belirten Varank, yarışmanın Türkiye'nin nükleer geleceği için büyük önem taşıdığını vurguladı. Yarışmanın gelecek yıllarda da büyüyeceğini ve devam edeceğini söyledi.

ENERJİDE DIŞA BAĞIMLILIK
Dünyada artan elektrik ve enerji ihtiyacına dikkat çeken Varank, temiz ve yerli kaynakların önemini vurguladı. Bu konuda çözüm üretmeye çalıştıklarını ve nükleer teknoloji yarışmasının da bu çabaların bir parçası olduğunu ifade etti. Enerjide dışa bağımlılığı bitirmek için enerji verimliliğinin şart olduğunu, yenilenebilir enerji kaynaklarını önceleyen bir politika izlediklerini ve nükleer enerjinin de bu stratejide önemli bir yer tuttuğunu belirtti. Akkuyu Nükleer Güç Santrali'ndeki çalışmaların ilerlemesini de paylaştı.

MADENCİLİK VE GENÇLERE DESTEK
Ekonomide madenlerin önemine değinen Varank, madenleri nihai ürüne dönüştürmeyi ve katma değer yaratmayı hedeflediklerini dile getirdi. Sözlerini gençlere seslenerek tamamlayan Varank, onların Türkiye'nin geleceği için umut olduğunu ve her konuda desteklemeye hazır olduklarını ifade etti. Daha sonra Çevre ve Enerji Teknolojileri Yarışması standını ziyaret ederek öğrencilerle görüştü.
Bakmadan Geçme
Malatya'da İHA yarışmaları sona erdi
Mardin'de TEKNOFEST insansız kara araçları yarışı yapıldı
Mardin'de TEKNOFEST İnsansız Kara Aracı Yarışması başladı
Mardin'de TEKNOFEST İnsansız Kara Aracı Yarışması başladı
Teknofest nükleer yarışmasında 42 takım finale kaldı
Teknofest 2026'da elektrikli ve hidrojen araçlar yarışacak
