Bayram şekerlerine büyük zam
Bayram çikolata ve şekerlerine bu yıl yüzde 30 zam yapıldı, lokum fiyatları ise iki katına çıktı. Esnaf, hammadde fiyatlarındaki artışı işaret ediyor.

Bu yıl bayram çikolatası ve şekerlerine yüzde 30 oranında zam yapıldı. Alışveriş telaşının sürdüğü bu günlerde tezgahlar ikramlık şeker ve çikolatalarla dolup taşarken, fiyatların geçen yıla kıyasla önemli ölçüde arttığı gözlemlendi.
ÇİKOLATA FİYATLARI YÜKSELDİ
700 liradan başlayan çikolatanın kilosu, çeşidine göre bin lirayı aşıyor. Özellikle lokum gibi bayram lezzetleri de bu yıl dikkat çekici bir fiyat artışı yaşadı. Lokum fiyatları, geçen seneye göre iki katına çıktı. Esnaf, bu artışı hammadde fiyatlarındaki yükselişe bağlarken, fiyatların yükselmesi nedeniyle satışların azaldığını belirtiyor.
MÜŞTERİLERDEN DENETİM TALEBİ
Müşteriler ise artan fiyatlar karşısında denetim yapılmasını talep ediyor. Esnafın yaşadığı zorluklar ve fiyatların yükselmesi, bayram alışverişinde gölgeler oluşturuyor.
Bakmadan Geçme
Akaryakıt zammı enflasyonu körükler uyarısı! Motorin 100 lirayı geçti
Ardahan pazarında fiyat artışlarına tepki gösterildi
Cumhuriyet Tarihinde Bir İlk: 100 Liralık Motorin Dönemi Başladı
Motorinde 100 TL eşiği! Zam gelmese de vergi pompaya yansıyacak
Motorinde Tarihi Eşik Aşılıyor: Litre Fiyatı 45 İlde 100 TL'yi Aşıyor!
Ocak 2027 zammı şekilleniyor! Emekli ve memur maaşıyla ilgili şok gelişme
