BBP'den çarpıcı uyarı: Aile yok olursa Türkiye de yok olur!
BBP Genel Başkan Yardımcısı Türker Yörükçüoğlu, Türkiye'nin en büyük tehdidinin nüfus sorunu olduğunu belirterek, aile yapısının korunmasının hayati önem taşıdığını vurguladı. Düşük doğurganlık oranlarına dikkat çeken Yörükçüoğlu, "Aile yok

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Türker Yörükçüoğlu, partisinin Amasya il kongresinde yaptığı konuşmada Türkiye'nin karşı karşıya olduğu en büyük tehdidin nüfus sorunu olduğunu belirtti. Yörükçüoğlu, aile yapısının korunmasının hayati önem taşıdığını vurgulayarak, "Aile yok olursa Türkiye de yok olur" dedi.

NÜFUS ERİME SARMAALINA GİRDİ
Amasya'da gerçekleştirilen BBP Amasya İl Kongresi'nde delegelere seslenen Türker Yörükçüoğlu, Türkiye'nin pek çok sorunla boğuştuğunu ancak nüfus sorununun diğer tüm sorunların önüne geçtiğini söyledi. Yörükçüoğlu, "Türkiye'nin nüfusu ne yazık ki bir erime sarmalına girmiş durumda. Bu sorun, terör sorunumuzun, sanayileşememe sorunumuzun, genç işsizliğimizin ve eğitim sorunlarımızın önüne geçmiş durumda" ifadelerini kullandı. Kültürel değerlere yönelik uzun yıllardır süren saldırıların amacının, Türklerin bu topraklardaki varlığına son vermek olduğunu savunan Yörükçüoğlu, bu durumun 'nüfus teröristleri' tarafından planlı bir şekilde yapıldığını iddia etti.

EVLİLİĞİ TEŞVİK ÇALIŞMALARI VE DÜŞÜK DOĞURGANLIK ORANLARI
Yörükçüoğlu, BBP olarak evliliği teşvik etmeye yönelik çalışmalar yürüttüklerini hatırlatarak, Türkiye'de kadın başına düşen çocuk sayısının 1.48'in altına indiğini ve düşmeye devam ettiğini belirtti. 2024 itibarıyla bu rakamın 1.4'ün de altına düştüğünü söyleyen Yörükçüoğlu, "1.2 demek nüfusun hızla azalması demektir. Bugün 0-20 yaş arasında 23 milyon insan var Türkiye'de. Bir sonraki kuşakta bu sayı 11.5 milyona düşüyor. Yani 11.5 milyon insanın daha doğmadan yok edilmesi demektir" şeklinde konuştu. Türkiye'nin hızla yaşlandığını ve ortalama yaşın 34.4'e çıktığını dile getiren Yörükçüoğlu, son 5-7 yılda nüfusu en az artan ülkelerden biri olmasının endişe verici olduğunu belirtti. Son olarak, "Bu, köprüden önceki son çıkıştır" diyerek aile yapısının korunması ve evliliklerin artırılması çağrısında bulundu.
Bakmadan Geçme
AK Parti'li Ercan: Aile yapımızı korumak en temel sorumluluğumuzdur
Bakan Göktaş'tan çarpıcı açıklama: Çocuklarımızı zararlı alışkanlıklardan korumak milli görevimiz!
TÜİK, ortalama hanehalkı büyüklüğünün düştüğünü açıkladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Nüfusu yük gören anlayış iflas etmiştir
Cevdet Yılmaz: Nüfus meselesini çok boyutlu bir yaklaşım ile ele alıyoruz
Sağlık Bakanı Memişoğlu: Aile yapısı, çocukların gelişiminin temel taşıdır; riskler erken tespit edilirse yön değiştirilebilir
