BBP Genel Başkanı Destici'den Meclis'teki Sloganlara Sert Tepki: Hukuk İşletilmeli
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Meclis'te terör örgütü propagandası yapıldığını belirterek hukukun işletilmesini istedi. Destici, terör örgütü lideri için af çıkmadığını vurgulayarak idam cezasının tartışılması gerektiğini söyledi.

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin genel merkez binasında düzenlediği basın toplantısında, Meclis çatısı altında atılan sloganları sert bir dille eleştirdi.
MECLİS'TE TERÖR PROPAGANDASI
Destici, "Meclis çatısı altında atılan sloganlar açıkça terör örgütü propagandasıdır. Derhal hiç vakit kaybetmeden bu olanlarla ilgili bu küstahlıkla ilgili bu ihanetle ilgili bu hadsizlikle ilgili hukuk işletilmeli gereği yapılmalı ve tekrarına asla ve kata müsaade edilmemelidir." ifadelerini kullanarak, Meclis'te bulunan temsilcilerin bu konuda yasal adımları atması gerektiğini vurguladı. Destici, bu tür rezilliklere ve hainliklere bir daha müsaade edilmemesi gerektiğini belirtti.
PKK LİDERİ İÇİN AF MI ÇIKTI?
Konuşmasında, "Terör örgütü lideri ya da kadroları için af çıktı da bizim mi haberimiz olmadı?" sorusunu yönelten Destici, terörle mücadele sürecinin ve müzakerelerin durumunu sorguladı. PKK elebaşısı, İmralı canisi olarak tanımladığı kişinin affedilemez olduğunu belirten Destici, bunun hukuka ve milli iradeye hakaret olduğunu söyledi. Bu meydan okumanın hesabının sorulacağını ifade eden Destici, şehit yakınlarının ve gazilerin vicdanına seslendi.
İDAM CEZASI TARTIŞILMALI
Destici, 2013 yılında verdikleri anayasa teklifini hatırlatarak, terörle mücadele ve çocuk ile kadın cinayetlerine dikkat çekti. Gelinen aşamada idam cezasının tartışılması gerektiğini ve tasarlayarak adam öldürenler, terör suçları işleyenler ve savunmasızlara karşı suç işleyenler için idam cezasının getirilmesi gerektiğini savundu. Bu çağrının bir intikam değil, adaletin tesisi çağrısı olduğunu belirten Destici, genel af fikrine de karşı olduğunu dile getirdi. Toplumun adaletin yerini bulduğuna inanması gerektiğini ve mağduru koruyan bir sistem inşa edilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.
Bakmadan Geçme
Gaziler Günü'nde Destici'den önemli mesaj
Destici, Erdoğan'ın 2028 adaylığını desteklediğini açıkladı
Mustafa Destici: Ertuğrul Gazi ahlak bıraktı
Mustafa Destici, 12 Eylül darbesinin yıl dönümünde mesaj yayımladı
Destici'den 9 Eylül mesajı: Bağımsızlık güneşi parlasın
Mustafa Destici'den Sivas Kongresi mesajı
