Belediye başkanlarına yönelik operasyonlar partizanlık eleştirisiyle karşılandı
Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, belediye başkanlarına yönelik operasyonları partizanlıkla suçladı. Fon krizi ve maden faciasını eleştiren Kılıç, erken seçim çağrısı yaparak Türkiye'nin yönetilemediğini savundu.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, partisinin MYK toplantısı sonrası gündeme dair açıklamalarda bulundu. Kılıç, özellikle belediyelere yönelik operasyonlar ve 'fon krizi' gibi güncel konulara değinerek hükümetin politikalarını eleştirdi. Kılıç, “Suç işleyen belediye başkanı varsa elbette ki alınacaktır ama geçeni partiye alıyorlar, geçmeyeni gözaltına alıyorlar. Dolayısıyla işleyenin hukuk değil, partizanlık olduğu kanaatindeyiz” diyerek operasyonların siyasi motivasyon taşıdığı imasında bulundu.

Madencilik faciası ve fon krizi vurgusu
Kılıç, Manisa'nın Soma ilçesindeki maden faciasında hayatını kaybedenlere başsağlığı dilerken, bu tür olayların önlenebileceğine dikkat çekti. 2014'teki Soma faciasının derslerinin tam olarak alınmadığını belirten Kılıç, "Bu tür kazalar aslında göz göre göre geliyor… 2014’teki maden faciasının hesabı hakkıyla sorulsaydı, gereken önlemler alınsaydı, kontroller sıkılaştırılsaydı dün Soma’da beş işçimizin ölümüyle sonuçlanan facia belki de yaşanmayacaktı" ifadelerini kullandı. Ardından, ülkenin en önemli ekonomik gündem maddelerinden biri haline gelen 'fon krizi'ne değinen Kılıç, bu durumun bir piyasa dolandırıcılığı olduğunu ve ekonomi yönetiminin başarısız olduğunu savundu. Kılıç, “Milyarlarca dolar el değiştirirken Sermaye Piyasası Kurulu nerededir?… Uçan kuştan haberdar olması gereken Devlet Denetleme Kurulu nerededir? Açıkça söylemek gerekir ki ekonomi yönetimi tüm kurumlarıyla duvara toslamıştır” dedi.
Erken seçim çağrısı ve medya özgürlüğü
Konuşmasında erken seçim çağrısı da yapan Kılıç, Türkiye'nin içinde bulunduğu ekonomik ve sosyal sorunların ancak sandıkla çözülebileceğini belirtti. "TBMM’nin yapacağı en hayırlı iş bir an önce erken seçim kararı almak ve sandığı ortaya koymaktır" diyen Kılıç, fon krizi, akaryakıt zamları, yüksek enflasyon gibi sorunların halkın talebi olan erken seçimle aşılacağını söyledi. Ayrıca, basın toplantılarında Anadolu Ajansı gibi resmi kurumların dahi yer almadığına dikkat çekerek Türkiye'deki medya özgürlüğü konusundaki endişelerini dile getirdi. Kılıç, “Bu görüntü Türkiye için iyi bir görüntü değildir. Doğru bir görüntü değildir. Hayırlı bir görüntü değildir. Bırakın medya özgür olsun, serbest kalsın” diyerek medyanın üzerindeki baskının kaldırılması gerektiğini vurguladı.
Bakmadan Geçme
Keske belediyelere yönelik operasyonları eleştirdi
Komedyen Deniz Göktaş savunma yaptı: "Sözlerim siyasi eleştiri
TBMM'de belediye operasyonları tartışılıyor: Muhalefet yargıyı eleştiriyor
Trabzon'da iktidara 'vargit çiçekleri açtı' mesajı: Vakit doldu!
Dervişoğlu'ndan çarpıcı iddia: Siyaset, Türkiye'yi korku imparatorluğuna dönüştürdü mü?
Özgür Özel'den Erdoğan'a sert sözler: Milletimiz ayaktadır, biz gönlündeyiz!
