Belem'deki iklim zirvesinde ani yangın alarmı: Katılımcılar korku içinde tahliye edildi
Belem'de COP30 sırasında yangın paniği yaşandı, katılımcılar tahliye edildi ama can kaybı olmadı.

Brezilya'nın Belem kentinde yapılan Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 30. Taraflar Konferansı (COP30) esnasında çıkan bir yangın, etkinlikteki herkesi alarma geçirdi ve acil olarak tahliye yapılmasına yol açtı.
MAVİ BÖLGEDE KAOS ANLARI
Ulusal medyada yer alan bilgilere göre, yangın zirvenin temel alanlarından olan ve çeşitli ülkelerin stantlarının bulunduğu Mavi Bölge'de patlak verdi. Güvenlik ekipleri anında müdahale ederek acil çıkışları devreye soktu ve Mavi Bölge'deki tüm kişilerin emniyetli bir biçimde dışarı çıkarılmasını organize etti.
KAYIP OLMAYINCA RAHATLANILDI AMA GERGINLIK SÜRDÜ
Şükür ki, bu kısa süreli paniğin sonucunda hiç kimse hayatını kaybetmedi. Yangının nedenini ve oluşan zararı incelemek için uzmanlar hemen olay yerine gönderildi. Bu vaka, aynı zamanda COP30 öncesi Belem'de yaşanan altyapı sorunları ile yüksek maliyetli konaklama zorluklarını bir kez daha ön plana çıkardı.
Bakmadan Geçme
Koşuyolu Hastanesi'nde yangın kontrol altına alındı
Silivri'deki şantiye konteynerinde yangın çıktı
TEM'de taksiye çarpan otomobil alev aldı: 5 yaralı
Mudanya'da bir apartman dairesinde yangın çıktı
Sultanbeyli'de 3 katlı binanın çatısında yangın çıktı
Diyarbakır'da binanın çatısındaki yangında 7 kişi kurtarıldı
