Berlin'de sabotaj şoku: Elektrik kesintisi eğitimi durdurdu
Berlin'de elektrik kesintisi nedeniyle eğitime 4 gün ara verildi; polis, sabotajı aşırı solcu bir grubun üstlendiğini açıkladı.

Almanya'nın başkenti Berlin'de yaşanan geniş çaplı elektrik kesintisi, şehirde eğitimi dört gün boyunca durma noktasına getirdi. Kesinti, 45 bin haneyi ve 2 binden fazla iş yerini etkilerken, yetkililer ilk ve orta dereceli bazı okullarda perşembe gününe kadar eğitim verilemeyeceğini açıkladı. Ayrıca, elektriğin olmadığı bölgelerde tren seferleri iptal edildi ve yerine otobüs seferleri düzenlendi.
SABOTAJ ŞÜPHESİ VE POLİS ARAŞTIRMASI
Polis, elektrik nakil hatlarına verilen zararın bir sabotaj olduğunu ve aşırı solcu Volkan Grubu'nun bu eylemi üstlendiğini duyurdu. Grup hakkında derinlemesine bir inceleme başlatıldığını belirten yetkililer, kablo yangınları ve kundaklama olaylarına ilişkin bilgisi olanların kendileriyle iletişime geçmesi çağrısında bulundu. Bu gelişme, kesintinin arkasındaki nedenin teknik bir arızadan çok, kasıtlı bir saldırı olduğunu gösteriyor.
KENT HAYATINDA YAŞANAN AKSAMALAR
Elektrik kesintisi, Berlin'de günlük yaşamı önemli ölçüde etkiledi. Ulaşım sisteminde aksamalar yaşanırken, tren seferlerinin iptali nedeniyle otobüsler alternatif olarak devreye alındı. Yetkililer, kesintinin ne zaman sona ereceğine dair net bir tarih vermezken, vatandaşların sabırlı olmalarını istedi. Olay, altyapı güvenliği konusunda endişeleri artırarak, benzer saldırıların önlenmesi için daha sıkı önlemler alınması gerektiğini ortaya koydu.
Bakmadan Geçme
Küba’da Hayat Durdu: Milyonlarca Kişi Elektriksiz Kaldı
Küba'nın elektrik şebekesi bir kez daha çöktü: Halk karanlıkta kaldı
Mardin'de DEDAŞ'a tepki: Elektrik kesintileri insanlık dışı
CHP'li Gürer: Elektrik borcu nedeniyle 18 bin 557 tarımsal sulama abonesinin elektriği kesildi
İYİ Parti Berlin’den Vatanseverlere Çağrı: "Bayrağını Al Gel!"
Bir kişinin borcu tüm binayı 6 gün elektriksiz bıraktı: Otizmli çocuk sınavına giremedi!
