Gündem

Beykoz'da yağmur sonrası istinat duvarı çöktü, bina tahliye ediliyor

Beykoz'da sağanak yağışın ardından 3 katlı bir binanın önündeki istinat duvarı çöktü. Ekiplerin incelemesi sonucu bina tahliye edilecek. Mahalle sakinleri, toprak kaymasının devam ettiğini ve durumun endişe verici olduğunu belirtti.
DHA
DHA
1 dk Sesli Dinle 0
Beykoz'da yağmur sonrası istinat duvarı çöktü, bina tahliye ediliyor

Beykoz'da etkili olan şiddetli yağış, Gümüşsuyu Mahallesi Sipahi Sokak'ta bulunan 3 katlı bir binanın önündeki istinat duvarının yıkılmasına neden oldu. Olayın ardından bölgeye sevk edilen itfaiye ve zabıta ekipleri incelemelerde bulundu. Yapılan değerlendirmeler sonucunda, binanın tahliye edilmesi kararı alındı.

Beykoz\

Sürekli toprak kayması endişesi

Olayı yaşayan mahalle sakinlerinden Efe Öztürk, yaşananları "Bam diye bir ses duydum, dışarı çıktığımda duvarın çöktüğünü gördüm. Kısa süre sonra arkadaki duvar da yıkıldı." şeklinde anlattı. Öztürk, bina altında oluşan çukura ve toprak kaymasının devam etmesine dikkat çekerek, "Bina 3 katlı olduğu için çok sıkıntılı, bu yüzden tahliye kararı verdiler." dedi. Komşu Bahtiyar Genç ise kendi binalarında hasar olmadığını ancak bahçe duvarında hasar olduğunu belirtti ve binanın tahliye edileceği bilgisini paylaştı.

Beykoz\

Ekipler bölgede incelemeler yapıyor

Yağışların ardından meydana gelen heyelan ve duvar çökmesi sonrası güvenlik önlemleri alındı. Ekipler, binanın ve çevresindeki durumun ciddiyetini değerlendirerek, olası tehlikeleri önlemeye yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Bina sakinlerinin can güvenliği için tahliye işlemleri başlatıldı.

Beykoz\Beykoz\Beykoz\Beykoz\

Bu Yazıyı Paylaş