BIFED ödülleri sahiplerini buldu
13. Bozcaada Uluslararası Ekolojik Belgesel Festivali'nde Fethi Kayaalp Büyük Ödülü'nü "Güneşin Bedeli" belgeseli kazandı. Festivalde hesap verme sorumluluğu teması işlenirken, ödül töreninde toplumsal sorunlara da değinildi.

13. Bozcaada Uluslararası Ekolojik Belgesel Festivali (BIFED), ödül töreniyle sona erdi. Bu yıl 70'ten fazla ülkeden 600'ü aşkın filmin başvurduğu festivalde, Jérôme le Maire'in yönettiği "Güneşin Bedeli" belgeseli, Fethi Kayaalp Büyük Ödülü'nü kazandı.

Hesap verme sorumluluğu teması öne çıktı
Festival, "Hesap verme sorumluluğu" temasıyla düzenlendi. Kapanış konuşmasında festival yönetmeni Petra Holzer, 10 Ekim 2015'teki Ankara Garı saldırısında hayatını kaybedenleri anarak, siyasetçilerin ve şirketlerin hesap verme sorumluluğunu sorgulamaya devam edilmesi gerektiğini vurguladı. Holzer, "Keşke sizlerle daha güzel bir yıl dönümünü paylaşabilseydim. Ne yazık ki tam da bu nedenle, siyasetçilerin ve şirket çıkarlarının hesap verme sorumluluğunu sorgulamayı sürdürmeliyiz,” dedi.

Çeşitli ödüller sahiplerini buldu
Uluslararası yarışma kategorisinde Fethi Kayaalp Büyük Ödülü'nü "Güneşin Bedeli" alırken, En İyi Müzik ve Ses Tasarımı Ödülü de aynı filme verildi. Gaia Öğrenci Belgeselleri kategorisinde Naci Güçhan Ödülü'nü Violeta Mora'nın "Oscurana" adlı filmi kazandı. Madam Melpo Ödülü ise Gael Kamilindi ve François-Xavier Destors'un "Didy" belgeseline layık görüldü. Bozcaada Belediye Başkanı Yahya Göztepe, festivalin sürdürülebilirliğine vurgu yaparak, bu bayrağı devralacak gençlerin olduğunu belirtti. Festival Koordinatörü Ethem Özgüven ise Türkiye'deki gelir dağılımı adaletsizliği ve toplumsal eşitsizliklere dikkat çekerek, mevsimlik işçilerin yaşam koşullarını eleştirdi.




