Bingöl'de yurttaşlar, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı enflasyon verilerinin gerçek durumu yansıtmadığını ifade ederek, yüksek kira fiyatları ve artan yaşam maliyetlerinden dert yandı.

KİRALAR YÜKSEK, GEÇİM ZOR
Mahsum Bulut adlı bir yurttaş, zamlardan dolayı geçim sıkıntısı yaşadığını belirterek, "Torunlarımla aynı evde yaşamak zorunda kalıyorum" dedi. Bingöl'de ANKA Haber Ajansı'na konuşan vatandaşlar, açıklanan enflasyon verilerine tepki gösterdi. Kiraların yüksekliği ve alım gücündeki düşüş, vatandaşların en büyük endişelerini oluşturuyor.
FİYAT DENETİMLERİ YETERSİZ
Sedat Boranbey ise Bingöl'de fiyat denetimlerinin yetersiz olduğuna dikkat çekerek, "Küçük şehirlerde yaşamak artık ekonomik açıdan kolay değil. Kira fiyatları 30 bin liradan başlayıp 50 bin liraya kadar çıkabiliyor. Gençler evlenemiyor. Açıklanan enflasyon oranları kesinlikle doğru değil" dedi. Ahmet Bingöl, ekonomik sorunların temelinde yatırım eksikliği ve hukuki sorunların bulunduğunu vurguladı.
EMEKLİLER DE ZORDA
Emekli öğretmen Ahmet Batmaca, açıklanan enflasyon rakamlarının vatandaşı kandırmaya yönelik olduğunu belirterek, "48 bin lira maaş alıyorum, evimin kirası ise 25 bin lira. Geçinmek neredeyse imkansız" dedi. Ahmet Kesen de artan yaşam maliyetleri ve vergi yükünden yakındı. Bingöl'de kira fiyatlarının Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu dile getirdi.



