Bingöl merkezli suç örgütüne operasyon: Tutuklu sayısı 18'e yükseldi
Bingöl merkezli organize suç örgütüne yönelik operasyon kapsamında tutuklu sayısı 18'e yükseldi. Operasyonda ele geçirilen uyuşturucu ve silahlar dikkat çekti.

Bingöl merkezli organize suç örgütüne yönelik yürütülen operasyonlar sonrasında tutuklu sayısı 18'e ulaştı.

OPERASYON DETAYLARI
Bingöl, İstanbul ve Genç ilçelerinde düzenlenen operasyonlarda, 30 şüpheliden 7'si tutuklanırken, daha önce tutuklanan 11 kişiyle birlikte toplam tutuklu sayısı 18 oldu. Bingöl Genç Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde başlatılan soruşturma, silah ve uyuşturucu ticareti yapan bir suç örgütünü hedef alıyor. İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, teknik ve fiziki takip sonucu düzenledikleri operasyonla şüphelileri yakaladı. Yapılan aramalarda, silahlar ve uyuşturucu maddeler ele geçirildi.

İŞKENCE VE CİNSEL SALDIRILAR
Örgütün, gençleri uyuşturucu ticaretine zorlamak için kaçırdığı ve onlara işkence yaptığı belirlendi. İncelemeler sonucunda, suç örgütünün, emirlerini yerine getirmeyen kişilere nitelikli cinsel saldırılarda bulunduğu ortaya çıktı. Ayrıca, elde ettikleri gelirleri paravan iş yerleri üzerinden akladıkları tespit edildi.

DEVAM EDEN OPERASYONLAR
Bingöl merkezli düzenlenen bu operasyonda, henüz yakalanamayan 8 şüphelinin peşine düşüldüğü bildirildi. Toplam 38 şüphelinin yakalanması için çalışmalar sürüyor. Operasyonun, organize suçlarla mücadelede önemli bir adım olduğu vurgulanıyor.
Bakmadan Geçme
Bingöl'de Gaziler Günü'nde Büyük Skandal: Gazilere Çelenk Kısıtlaması!
48 ilde organize suç örgütlerine operasyon: 1.008 gözaltı
200 milyon liralık çek dolandırıcılığına 4 tutuklama
İstanbul ve İzmir'de düzenlenen operasyonlarda 64 gözaltı
Bakan Gürlek'ten İstanbul ve İzmir'deki operasyonlara dair açıklama
Bingöl'de yurttaşlar yüksek kira ve hayat pahalılığından şikayetçi
