Bir aile yok oldu, komşuya müebbet isteniyor
Olayla ilgili tutuklu bulunan komşu M.C. (28) hakkında, “tasarlayarak kasten öldürme” suçundan üç kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi.

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde Berna Kaya (33), eşi Mehmet Kaya (37) ve çiftin 5 yaşındaki çocukları Samyeli’nin evlerinde başlarından silahla vurulmuş halde ölü bulunmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan iddianame mahkeme tarafından kabul edildKabul edilen iddianameyle birlikte M.C.’nin yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacağı öğrenildi. Savcılık tarafından hazırlanan dosyada, sanığın aynı aileden üç kişinin öldürülmesinden sorumlu tutulduğu ve suçun planlı şekilde işlendiği yönünde değerlendirme yapıldığı belirtildi.
Ne olmuştu?
Olay, 25 Kasım 2025 tarihinde Mardin’in Kızıltepe ilçesine bağlı Turgut Özal Mahallesi Mardin Caddesi üzerindeki Hacı Şeyhmus Can Apartmanı’nın 2’nci katındaki bir dairede yaşandı. Kaya ailesinden bir süre haber alamayan komşular, mahalle muhtarıyla birlikte kapıyı açarak eve girdi.
Daireye giren komşular, Mehmet Kaya, eşi Berna Kaya ve 5 yaşındaki çocukları Samyeli Kaya’yı başlarından silahla vurulmuş halde yerde hareketsiz yatarken buldu. Durumun bildirilmesi üzerine adrese sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Sağlık görevlilerinin yaptığı kontrolde anne, baba ve çocuklarının hayatını kaybettiği belirlendi.
Berna Kaya ile kızı Samyeli Kaya’nın cenazeleri Van’ın Tuşba ilçesinde bulunan Akköprü Mezarlığı’nda toprağa verilirken, Mehmet Kaya’nın cenazesi ise Mardin’in Savur ilçesine bağlı kırsal İşgören Mahallesi’nde defnedildi.
Olay yeri inceleme ekiplerinin yaptığı çalışmada, cinayette kullanıldığı değerlendirilen silahın evde bulunmadığı tespit edildi. Evde herhangi bir boğuşma izine rastlanmazken, kapının zorlanmadan açıldığı belirlendi. Küçük Samyeli’nin cansız bedeninin kanepede, anne ve babasının ise odanın ortasında bulunduğu öğrenildi.
Olayın ardından İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde özel bir ekip oluşturuldu. Soruşturma kapsamında ilçedeki Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) kameraları ile çevredeki güvenlik kameraları incelemeye alınırken, ailenin komşuları ve yakınlarının da ifadelerine başvuruldu.
Avukatlar kuvvetli delillerin komşuyu gösterdiğini söylüyor.
Kaya ailesinin avukatı Seher Acay, soruşturma kapsamında toplanan delillerin ailenin komşusu olan M.C.’yi işaret ettiğini söyledi. Acay, hazırlanan iddianamenin mahkeme tarafından kabul edildiğini belirtti.
Dosyada baş sanık olarak yer alan kişinin suçu işlediğine dair doğrudan bir itirafının bulunmadığını ifade eden Acay, buna rağmen dosyada yer alan birçok delilin sanığı işaret ettiğini dile getirdi.
Acay, “İddianame hazırlanarak mahkeme tarafından kabul edildi. Dosyada baş sanık olarak yer alan kişi açısından şunu söyleyebiliriz; suçu işlediğine dair bir ikrarı bulunmuyor. Ancak iddianamede yer alan ve dosyada bulunan delillerin önemli bir bölümü kendisini işaret ediyor. Bu hususların tamamı da iddianamede ayrıntılı şekilde ortaya konulmuş durumda” diye konuştu.
Bakmadan Geçme
Gaziantep'te eşini öldüren kişi sokakta rastgele ateş açtı
Gaziantep'te eşini öldüren şahıs sokakta rastgele ateş açtı
Kayıp Ayşegül Yaşar'ın cesedi ormanda bulundu
Çifteler'de bıçaklı kavgada iki kişi tutuklandı
Eşinin ölümü şüpheli bulunan kadının Yunanistan sınırında yakalandı
Oto galericisi bıçaklanarak öldürüldü
