BM'den Gazze raporu: Kadın ve çocuk ölümleri alarm veriyor
BM, Gazze'deki insani durumu ele alarak kadın ve çocuk ölümlerinin alarm verici boyutlara ulaştığını açıkladı. Rapor, çok sayıda kadının yaşamına yönelik tehditlerin sürdüğünü vurguladı.

Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre Ofisi'nden Sofia Calltorp, haftalık basın toplantısında Gazze'deki kritik durumu gözler önüne serdi.
İNSANİ DURUMUN KORKUTUCU GÖRÜNTÜSÜ
Calltorp, Gazze'deki ateşkesin üzerinden 6 ay geçmesine rağmen insani ihtiyaçların hala kritik düzeyde olduğunu vurguladı. Özellikle kadınlar ve kız çocuklarının ciddi risklerle karşı karşıya olduğunu belirterek, "Ekim 2023 ile Aralık 2025 arasında Gazze'de 38 binden fazla kadın ve kız çocuğu hayatını kaybetti. Bu da günde ortalama 47 kadının ve kız çocuğunun öldüğü anlamına geliyor" dedi.
TEHDİTLER SÜREKLİ DEVAM EDİYOR
Calltorp, kadın ve kız çocuklarının Gazze'deki ölümlerin daha önce hiç olmadığı kadar yüksek bir oranını oluşturduğuna dikkat çekti. Ekim 2025'te ilan edilen ateşkese rağmen, son aylarda kadın ve kız çocuklarının öldürülmesinin devam ettiğini ve yaşamlarına yönelik tehditlerin sürdüğünü ifade etti. Ayrıca, raporların yaklaşık 11 bin kadın ve kız çocuğunun ömür boyu sürecek engellere yol açan yaralanmalar geçirdiğini ortaya koyduğunu ekledi.
Bakmadan Geçme
İHH'dan Gazze ve Yetimler İçin Program
Guterres: Gazze'ye insani yardımın önündeki kısıtlamalar kalkmalı
Gazze Filoları Davası, 23 Ekim'de İstanbul'da başlayacak
Soykırım en adi suçtur
Gazze ve Doğu Türkistan için bisiklet turu
Numan Kurtulmuş: Gazze, insanlık tarihinin en büyük katliamına tanıklık etti
