Dünya

BM Genel Sekreteri Pakistan'a gidiyor

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, ABD-İran ilişkileri ve arabuluculuk konularını görüşmek üzere Pakistan'a gitti. İslamabad'da üst düzey yetkililerle bir araya gelecek.
ANKA
ANKA
1 dk Sesli Dinle 0
BM Genel Sekreteri Pakistan'a gidiyor

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, planlı bir ziyaret kapsamında Pakistan'a hareket etti.

Diplomatik temaslar öne çıkıyor

Guterres'in Pakistan ziyaretinde, özellikle ABD ile İran arasındaki diplomatik gerilimler ve arabuluculuk konularının ele alınması bekleniyor. BM Genel Sekreteri Sözcüsü Stephane Dujarric, Guterres'in bu gece Pakistan'a doğru yola çıktığını ve yarın sabah ülkeye varmasının beklendiğini bildirdi.

Önemli görüşmeler gerçekleştirilecek

Guterres, Pakistan'ın başkenti İslamabad'da Başbakan Muhammed Şahbaz Şerif, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Muhammed İshak Dar ile bir araya gelecek. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Asıf Ali Zerdari ile de görüşmesi planlanan ziyaret kapsamında, Guterres'in 2022'deki sel felaketlerinin ardından bölgedeki hazırlık durumunu incelemesi de öngörülüyor.

Bu Yazıyı Paylaş