Bodrum Akyarlar'da denizden 850 kilogram atık temizlendi
Bodrum Akyarlar'da düzenlenen deniz dibi temizliği etkinliğinde 850 kilogram atık çıkarıldı. Çevre bilinci artırmak amacıyla yapılan temizlik çalışmaları devam ediyor.

Bodrum Belediyesi, 12 yıldır devam ettirdiği 'Denize En Çok Mavi Yakışır' projesi kapsamında Akyarlar Mahallesi'nde deniz dibi temizliği etkinliği düzenledi.

850 KİLOGRAM ATIK ÇIKARILDI
Bu etkinlikte, gönüllü dalış ekibi tarafından deniz dibinden toplamda 850 kilogram atık çıkarıldı. Bodrum Belediye Meclis Üyeleri Necati Altun ve Tayyar Gündoğan, TÜRÇEV Muğla il Koordinatör Yardımcısı Abdullah Tan ile Akyarlar Mahalle Muhtarı İsmihan Ulutaş'ın da katıldığı etkinlik, çevre bilincini artırmayı hedefliyor.

GİDEREK ARTAN ÇEVRE BİLİNCİ
Çıkarılan atıklar Akyarlar sahilinde sergilendikten sonra, geri dönüşüm için Konacık Mahallesi'ndeki 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi'ne taşındı. Yıl boyunca farklı yerlerde gerçekleştirilen deniz dibi temizliği etkinlikleri, deniz ekosisteminin korunmasına katkı sağlıyor. Projenin bir sonraki etabı ise 17 Haziran'da Turgutreis Mahallesi'nde yapılacak.






Bakmadan Geçme
Fethiye koylarında deniz temizliği projesi başladı
Sıfır Atık Mavi Projesi ile denizler temizleniyor
Çevre Bakanı Kurum: Denizlerimizi koruma kararlılığındayız
Muğla Valisi İdris Akbıyık, Fethiye Körfezi'nde denetim yaptı
Sıfır Atık projesi okullarda yaygınlaştırılıyor
Vali Gül, 'Geleceğe İz Bırak' etkinliğinde sıfır atık vurgusu yaptı
