Asayiş

Bodrum'da anne ve kızını öldüren eski eş Türkiye'ye iade edildi, suçlamaları reddetti

Bodrum'da eski eşi ve kızını öldürdüğü iddia edilen Andrej Kuslevic, Almanya'dan Türkiye'ye iade edilerek tutuklandı. Kuslevic, suçlamaları reddederken, iddianame kabul edildi ve duruşma 1 Nisan'da başlayacak.
DHA
DHA
2 dk Sesli Dinle 0
Bodrum'da anne ve kızını öldüren eski eş Türkiye'ye iade edildi, suçlamaları reddetti

Bodrum'da eski eşi Rus Irina Dvizova (42) ile kızı Dayana Dvizova'yı (15) öldürdüğü iddia edilen paralı asker Andrej Kuslevic (49), Almanya'dan Türkiye'ye iade edildi. İstanbul Havalimanı'nda tutuklanan Kuslevic, ilk ifadesinde suçlamaları reddederek, "Suçsuz olduğuma eminim. Bir an önce bu durumun bitmesini istiyorum" dedi.

KANLI CİNAYET VE KAÇIŞ

Olay, 23 Kasım 2023'te Bodrum Konacık Mahallesi'nde yaşandı. Irina Dvizova ve kızı Dayana'ya ulaşamayan yakınları, evlerine gidip kapıyı kırdığında koltukta kan lekesi buldu. Polis, kamera kayıtlarından yola çıkarak 28 Kasım 2023'te Tavşanburnu yolu civarındaki dik yamaçta, çarşafa sarılı iki cesedi buldu. Cinayeti, Irina'nın eski eşi Andrej Kuslevic'in işlediği belirlendi. Kuslevic'in, olaydan sonra küçük oğlunu alıp Litvanya'ya kaçtığı tespit edildi.

VELAYET ANLAŞMAZLIĞI VE İDDİANAME

Soruşturmada, Kuslevic'in cinayetten sonra evde yaklaşık 4,5 saat kalıp temizlik yaptığı, cesetleri çarşafa sarıp eski eşinin aracının bagajına koyduğu, bir otele gidip döndükten sonra cesetleri uçuruma attığı ortaya çıktı. Ayrıca, çift arasında 5 yaşındaki oğullarının velayeti nedeniyle anlaşmazlıklar olduğu belirtildi. Irina'ya 3, Dayana'ya ise 2 merminin isabet ettiği tespit edildi. Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı, Kuslevic hakkında 'Çocuğu veya beden ya da ruh bakımından kendini savunamayacak kişiyi tasarlayarak öldürme' ve 'Boşandığı eşi kasten öldürme' suçlarından 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle iddianame hazırladı. İddianame, Bodrum 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

İADE VE İFADE SÜRECİ

Almanya'da yakalanıp tutuklanan Kuslevic, dün Türkiye'ye iade edilerek İstanbul Havalimanı'nda tutuklandı. SEGBİS aracılığıyla Bodrum 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ifade veren Kuslevic, sağlık durumunun kötü olduğunu öne sürerek tutukluluk halinin kaldırılmasını talep etti. Kuslevic, ifadesinde, 20 Kasım 2023'te oğlunu görmek için Türkiye'ye geldiğini, 23 Kasım'da oğluyla Ankara'ya gidip pasaport işlemleri için Litvanya'ya uçtuğunu, eski eşini aradığında cevap alamadığını söyledi. Kuslevic'in, 1 Nisan'daki duruşma için Bodrum'a getirileceği bildirildi.

Bu Yazıyı Paylaş