Boğazın derinliklerinde dehşet: Midye avı kabusa döndü, 10 saattir kayıp!
İstanbul Boğazı Kuruçeşme açıklarında midye toplamak için denize dalan Cemil Salman (39) kayboldu. Sahil Güvenlik ekipleri 10 saattir süren arama çalışmalarına devam ediyor.

İstanbul Boğazı, Kuruçeşme açıklarında yaşanan olay yürekleri ağza getirdi. Midye toplamak amacıyla denizin derinliklerine dalan 39 yaşındaki Cemil Salman'dan tam 10 saattir haber alınamıyor. Ailesinin ihbarı üzerine Sahil Güvenlik ekipleri seferber olurken, umutlu bekleyiş sürüyor.

BOĞAZIN KARANLIK SULARINDA KAYIP
Olay, Beşiktaş Kuruçeşme'de gece yarısı saat 02.00 sularında vuku buldu. Edinilen bilgilere göre, Cemil Salman ve yeğeni Agit Ataç, meslekleri gereği midye ve salyangoz toplamak için oksijen tüpleriyle İstanbul Boğazı'nın soğuk sularına daldılar. Ancak bir süre sonra denizden çıkan yeğen Ataç, dayısının su yüzüne çıkmadığını fark edince büyük bir panik yaşandı. Durum derhal polis, itfaiye ve Sahil Güvenlik ekiplerine bildirildi.

DEVASA ARAMA OPERASYONU BAŞLADI
İhbar üzerine hızla bölgeye intikal eden Sahil Güvenlik botları ve itfaiye dalgıç ekipleri, İstanbul Boğazı'nın geniş bir alanında arama kurtarma çalışmalarına başladı. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte AFAD ekipleri de dronlarla havadan destek vererek kayıp şahsı bulmak için tüm imkanları seferber etti. Olay yerine gelen kayıp Cemil Salman'ın yeğeni Agit Ataç, yaşadıkları dehşeti şu sözlerle anlattı: "Gece saat 02.00'da daldı. Daha sonra haber alamadık. 10 saattir kayıp. Midye veya salyangoz çıkarıyorlardı. İki kişi daldılar. Biri dayım diğeri de dayımın oğluydu. Dayım Cemil Salman kayıp."




Bakmadan Geçme
İstanbul Boğazı'nda sabah saatlerinde yunus sürüsü görüldü
15 gemi İstanbul Boğazı'ndan geçiş yaptı
Saipem 7000 gemisi İstanbul Boğazı'ndan başarıyla geçti
İstanbul Boğazı'nda sis alarmı: Gemi geçişleri durdu, seferler iptal!
İstanbul Boğazı, Kurban Bayramı'nın sonunda adeta bir mücevher gibi parladı
İstanbul Boğazı kilitlendi: Gemi arızası trafiği çift yönlü durdurdu, kurtarma ekipleri seferber
