Bolat ve Qudahtan iki ülke ekonomisine dair kapsamlı protokol: Yeni anlaşmalar yolda
Ticaret Bakanı Ömer Bolat ve Ürdünlü mevkidaşı Yarub Qudah, iki ülke arasındaki ticareti ve yatırımları geliştirmeyi amaçlayan kapsamlı bir protokol imzaladı. Gelecek dönemde eğitim, sağlık ve enerji gibi alanlarda yeni anlaşmalar yapılması

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Ürdünün başkenti Ammanda düzenlenen Türkiye-Ürdün Karma Ekonomik Komisyonu 1’inci Dönem Toplantısına katılım gösterdi. Bakan Bolat, sosyal medya üzerinden yaptığı bilgilendirmede, Ürdün Sanayi, Ticaret ve Tedarik Bakanı Yarub Qudah ile ikili ekonomik ilişkilerin geliştirilmesine yönelik önemli temaslarda bulunduklarını belirtti.

EKONOMİK İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI
Toplantıda, iki ülke arasındaki ticaret hacmini artırma, yatırımları teşvik etme ve mevcut ekonomik bağları daha da güçlendirme hedefiyle geniş bir yelpazede konular ele alındı. Yapılan görüşmeler neticesinde bölgesel iş birliği, serbest bölgeler, gümrük işlemleri, kamu ihaleleri, sanayi bölgeleri, standardizasyon, KOBİler, bilim ve teknoloji, tarım, eğitim, sosyal güvenlik, kültür, turizm, enerji, taşımacılık, çevre ve sağlık gibi birçok alanda kapsamlı bir protokol imzalandı. Bir sonraki toplantının Türkiyede yapılması konusunda da mutabık kalındı.

GELECEK DÖNEM İÇİN YENİ ANLAŞMALAR YOLDA
İmzalanan protokol kapsamında, serbest bölgeler, standardizasyon, KOBİler, eğitim, su yönetimi, yangınla mücadele, sağlık ve arkeoloji gibi alanlarda yeni anlaşmaların yakın zamanda hayata geçirilmesi hedefleniyor. Bakan Bolat, bu toplantının Türkiye-Ürdün ekonomik ilişkilerinde somut ve sürdürülebilir adımların atıldığı yeni bir dönemin başlangıcı olduğunu vurgulayarak, Ticaret Bakanlığı olarak ülkenin üretim ve ihracat kapasitesini küresel ölçekte güçlendirecek stratejik ortaklıkları geliştirmeye devam edeceklerini ifade etti.
