Siyaset

Bölgesel riskler nedeniyle kritik uçuşlar 2 Mart'a kadar iptal edildi

Bakan Uraloğlu, bölgesel riskler nedeniyle İran, Irak, Suriye, Lübnan ve Ürdün'e uçuşların 2 Mart'a kadar iptal edildiğini duyurdu. Ayrıca Trabzon Şehir Hastanesi'nin de bu yıl içinde hizmete açılacağı müjdesini verdi.
DHA
DHA
2 dk Sesli Dinle 0
Bölgesel riskler nedeniyle kritik uçuşlar 2 Mart'a kadar iptal edildi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Orta Doğu'daki mevcut riskler nedeniyle alınan tedbirler kapsamında İran, Irak, Suriye, Lübnan ve Ürdün'e yönelik tüm uçuşların 2 Mart'a kadar iptal edildiğini duyurdu.

HAVACILIK SEKTÖRÜ YAKIN TAKİPTE

Bakan Uraloğlu, bu ülkelerin yanı sıra Katar, Kuveyt, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri ve Umman'a gerçekleştirilecek seferlerin de günlük olarak iptal edildiğini belirtti. Gelişmelere göre bu kararların gözden geçirileceği ve havacılık sektörünün yakından takip edildiği ifade edildi. Türk Hava Yolları ve Pegasus'un İran'da bulunan uçaklarının ülkeye getirilmesi için çalışmaların yürütüldüğü de bilgiler arasında yer aldı.

TRABZON ŞEHİR HASTANESİ İNŞASI TAMAMLANMAK ÜZERE

Trabzon'da yapımı devam eden şehir hastanesinin inşaatında sona gelindiğini de aktaran Uraloğlu, hastanenin yüzde 90'ın üzerinde bir seviyeye ulaştığını söyledi. 272 bin metrekarelik alana inşa edilen hastanenin ilk etapta binin üzerinde yatak kapasitesiyle hizmet vereceği ve ilerleyen süreçte bu kapasitenin 1500 yatağa çıkarılacağı belirtildi. Hastanede genel bölümlerin yanı sıra kadın doğum, onkoloji, kalp ve damar cerrahisi hastaneleri, ameliyathaneler ve yoğun bakım üniteleri bulunacak. Yaklaşık 2500 araçlık otopark alanı da hastanenin önemli özelliklerinden biri olarak öne çıkıyor.

MÜHENDİSLİK AÇISINDAN RİSK YOK

Şehir hastanesinin temelinde kullanılan 762 sismik izolatör ve 4800 fore kazık ile mühendislik açısından herhangi bir risk öngörülmediğinin altını çizen Bakan Uraloğlu, projenin Cumhurbaşkanı'nın iradesiyle başladığını ve ilgili bakanlıkların, yüklenici firmaların, yerel yöneticilerin ve siyasetçilerin büyük gayretleriyle bu noktaya gelindiğini vurguladı. Hastanenin bu yıl sonuna kadar hizmete açılması hedefleniyor.

Bu Yazıyı Paylaş