Gündem

Bolu Belediye Başkanı Özcan: Cumhurbaşkanı, harabeye dönen şato villaları Bolu Belediyesi'ne versin

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Mudurnu'daki harabeye dönen 350 şato villanın milli servet olduğunu belirterek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan bu projeyi Bolu Belediyesi'ne devretmesini talep etti.
DHA
DHA
2 dk Sesli Dinle 0
Bolu Belediye Başkanı Özcan: Cumhurbaşkanı, harabeye dönen şato villaları Bolu Belediyesi'ne versin

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Mudurnu ilçesinde 2011 yılında yapımına başlanan ve mahkeme süreçleri nedeniyle harabeye dönen 350 şato villaya ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

MİLLİ SERVET ÇAĞRISI

Özcan, "Biz diyoruz ki buradan açıkça çağrıda bulunuyoruz. Bakın milli servettir bu. Sayın Cumhurbaşkanı, yapamıyorsanız bize verin. Biz Bolu Belediyesi olarak alacaklarımıza karşılık burayı sizden teslim alalım, tamamlayalım" ifadelerini kullandı. Mudurnu'da 2011'de temeli atılan ve 732 villa, AVM, otel ile 2 kongre merkezini içeren Burj Al Babas projesindeki şato tipi villalardan 350'si, inşaat aşamasında Katar, Bahreyn, Kuveyt, Dubai ve Suudi Arabistan'dan alıcılara satılmıştı. Ancak Arap müşterilerin taksit ödemelerinde yaşanan aksaklıklar ve şirketin mali planlama sorunları nedeniyle proje durma noktasına geldi.

YASAL SÜREÇ VE YATIRIM DEĞERİ

Bu gelişmelerin ardından Burj Al Babas projesinin sahibi ve yöneticileri hakkında 'Nitelikli dolandırıcılık' suçlamasıyla dava açıldı ve 13 sanık için 885 yıla kadar hapis cezası talep edildi. Yıllar içinde atıl kalan ve mahkeme süreçleriyle yıpranan şato villalarını gezen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, projenin toplamda yaklaşık 300 milyon dolar harcandığını belirtti. Özcan, "Bolu Belediyesi olarak bizim de burada alacağımız var. Burada bu işi yapanlar, bu işi tamamlayamadılar maalesef. Ama bugüne kadar buraya yaklaşık 300 milyon dolar para harcanmış. TL'ye vurursanız çok ciddi bir para. Bir kısmı için bazı yabancı yatırımcılardan para da alınmış. Ortada kaldı." dedi.

BELEDİYE TALİP OLDU

Projenin en son TMSF'ye devredildiğini ancak şu ana kadar somut bir gelişme olmadığını dile getiren Başkan Özcan, projeyi ülke ekonomisine ve Bolu'ya kazandırmak istediklerini vurguladı. "Ülke ekonomisine, Bolu ekonomisine burayı kazandıralım istiyoruz. Kötü bir şey istemiyoruz." diyen Özcan, "Amerika istese verirsiniz; Bolu Belediyesi isterse nazlanırsınız onu da biliyorum ama biz ısrarlıyız. Ya bu yatırımı TOKİ tamamlasın TMSF üzerinden ya da verin bize biz tamamlayalım" şeklinde konuştu.

Bu Yazıyı Paylaş