Dünya

Brian Burch, Papa Leo'ya çikolatalı pasta hediye etti

ABD Başkanı Donald Trump'ın atadığı yeni büyükelçi Brian Burch, Vatikan'daki ilk resmi görüşmesinde Papa Leo'ya Chicago'dan getirdiği çikolatalı bir pasta hediye etti. Papa Leo, bu jesti kahkahalarla karşıladı.
HABER MERKEZİ
HABER MERKEZİ
1 dk Sesli Dinle 0
Brian Burch, Papa Leo'ya çikolatalı pasta hediye etti

DİPLOMATİK GÖRÜŞME

Vatikan’ın Apostolik Sarayı’nda gerçekleşen törende diplomatik kimliğini takdim eden Burch, Papa Leo’ya, pastayı göstererek “Portillo’s sana gönderdi, ben de getirdim” dedi. Papa Leo’nun bu jest karşısında kahkahalarla güldüğü anlar basına yansıdı.

ÖNCEKİ ELEŞTİRİLER

Brian Burch, daha önce 12 yıl boyunca Katolik Kilisesi’ni yöneten Papa Francis’in LGBTİ+ Katoliklere yönelik tutumunu eleştirmiş ve bu tutumu “kafa karıştırıcı” olarak nitelendirmişti. Bu eleştirilerin ardından, Trump’ın geçen yılki adaylığı sırasında Vatikan’ın Burch’ı akredite etmeyeceği yönünde iddialar ortaya atılmış, ancak bu iddialar gerçekleşmemişti.

Bakmadan Geçme

Yorumlar

UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.

Bu Yazıyı Paylaş