Gündem

Buca'daki operasyon sonrası CHP'li Güç: 'Kaybeden AKP olacak

CHP İzmir İl Başkanı Çağatay Güç, Buca Belediyesi'ne yönelik operasyona dair yaptığı açıklamada, hukuksuzluk ve adalet vurgusu yaparak, AKP'nin bu süreçte kaybedeceğini belirtti.
ANKA
ANKA
1 dk Sesli Dinle 0
Buca'daki operasyon sonrası CHP'li Güç: 'Kaybeden AKP olacak

CHP İzmir İl Başkanı Çağatay Güç, Buca Belediyesi'ne yönelik gerçekleştirilen operasyona ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Buca\

HUKUKSUZLUK VURGUSU

Güç, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından düzenlenen operasyonun, Buca Belediye Başkanı Görkem Duman ve önceki dönem Belediye Başkanı Erhan Kılıç'ı da kapsadığını belirtti. Güç, Melih Gökçek gibi isimlerin yargılanmadığı bir ortamda adaletin sorgulanabilir olduğunu ifade etti. 'Bu ülkede eğer Melih Gökçek yargılanmıyorsa, Menemen'de 5 katlı binalara 10 katlı bina ruhsatı veren Aydın Pehlivan yargılanmıyorsa, ne hukuktan ne de adaletten bahsedebiliriz' dedi.

MÜCADELE ÇOCUKLAR İÇİN

CHP İzmir İl Başkanı, bu mücadeleyi sadece kendileri için vermediklerini, gelecekteki nesillerin geleceği için verdiklerini vurguladı. 'Mücadelemiz sonuna kadar devam edecektir. Bu süreçte adaletin olmadığı aşikâr' diyen Güç, halkın bu durumu kabul etmediğini belirtti. Gizlilik kararı getirilen dosya hakkında da eleştirilerde bulundu. 'Tutuklanmaması gereken belediye başkanları tutuklandı. Bu durum toplum tarafından görülmektedir' dedi.

AKP'YE UYARI

Güç, bu sürecin en çok kaybedeninin AKP olacağını öne sürdü. 'İlk seçimlerde AKP, halkın tepkisini görecektir. Bu yaptıklarının bedelini ödeyecekler' sözleriyle, AKP’nin gelecekteki seçimlerde zor bir dönem geçireceğini ifade etti. Buca'daki operasyonların arka planında ne gibi siyasi nedenlerin olduğunu sorguladı ve halkın bu durumu asla unutmayacağını dile getirdi.

Bu Yazıyı Paylaş