Buca Onat Tüneli hattındaki hasarlı yapılar tehlike saçıyor: Yıkımlar hızlandı
İzmir'de Buca Onat Tüneli hattındaki hasarlı yapılar, can güvenliği riski oluşturduğu gerekçesiyle yıkılıyor. Hissedarlarla uzlaşma sağlanan 23 numaralı yapı yıkıldı, 12 binadan 8'i tamamlandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından inşaatı devam eden Buca Onat Tüneli projesinin çevresindeki alanlarda, can ve mal güvenliğini tehdit eden hasarlı yapıların yıkım çalışmaları sürüyor. Konak Atamer Mahallesi 2613 Sokak'ta bulunan 23 numaralı yapı, hak sahibi hissedarlarla sağlanan uzlaşının ardından kontrollü bir şekilde yıkıldı. Bu adım, mahalle sakinlerinin ve bölge halkının güvenliğini sağlamaya yönelik.

TEHLİKELİ YAPILAR BOŞALTILIYOR
Tünelin etkileşim alanında yer alan ve vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine incelenen bazı evlerde yapısal sorunlar tespit edildi. Bu durum, binalarda yaşayanlar için ciddi bir can ve mal güvenliği riski oluşturuyordu. İzmir Büyükşehir Belediyesi Yapı Kontrol Dairesi Başkanlığı'nın koordinasyonunda, Yol Yapım, Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekipleri, söz konusu yapıları güvenli bir şekilde yıkarak tehlikeyi ortadan kaldırdı. Yasal yıkım süresi beklenmeden, acil durumlar göz önünde bulundurularak hareket edildi.

UZLAŞI SÜRECİ VE GELECEK ADIMLAR
Yıkım sürecinde yaşanan bazı aksaklıklara rağmen, belediye ekipleri hissedarlarla tekrar bir araya gelerek yapının çevresindeki diğer yapılara da zarar verme potansiyelini detaylı bir şekilde anlattı. İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin kararları doğrultusunda, hasar gören yapı sahiplerine sunulan uzlaşma seçenekleri değerlendirildi. Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanlığı'nın belirlediği bedelde anlaşmaya varılmasının ardından, yıkımı talep edilen 12 binadan sekizinde işlemler tamamlandı. Kalan dört binanın da en kısa sürede yıkılacağı ve bölgenin güvenli hale getirileceği bildirildi.
