Bulgaristan cumhurbaşkanlığı seçimi için İstanbul'da oy kullanıldı
Bulgaristan'daki cumhurbaşkanlığı seçimleri için İstanbul'da yaşayan çifte vatandaşlar oy kullandı. Türkiye genelinde 78, İstanbul'da ise 22 sandık kuruldu. Katılım oranının düşük olması nedeniyle ikinci tur seçimi bekleniyor.

Bulgaristan'daki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oy kullanma hakkına sahip çifte vatandaşlar, İstanbul'da sandık başına gitti. Türkiye genelinde toplam 78 sandık kurulurken, yalnızca İstanbul'da 22 noktada oy verme işlemi gerçekleştirildi. Bu sandıklardan ikisi Avcılar ilçesinde yer aldı.

Oy verme işlemleri ve katılım
Oy kullanma süreci sabah 07.00'de başlayıp akşam 20.00'ye kadar devam etti. İstanbul'daki sandıkların kurulduğu okullarda, çifte vatandaşlar oylarını kullanmak için sıraya girdi. Bulgaristan Merkez Seçim Komisyonu'nun açıklamasına göre, yurt dışında toplam 60 ülkede 613 sandık kuruldu. Türkiye, en çok Bulgaristan vatandaşının yaşadığı ülke olarak öne çıkarken, 18 farklı ilde oy verme işlemleri yapıldı.

İkinci tur beklentisi
Seçim görevlilerinden alınan bilgilere göre, İstanbul'da milletvekili seçimlerine kıyasla oy sandığı sayısında bir artış yaşandı. Avrupa Yakası'nda 18, Anadolu Yakası'nda ise 4 sandık olmak üzere toplam 22 sandık kuruldu. Seçmenlerin yeterince bilgilendirilmediği yönündeki gözlemler, sandıklara ilginin beklenenin altında kalmasına neden oldu. Görevliler, katılım oranının yüzde 50'nin altında kalması durumunda seçimin ikinci tura kalacağını ve bunun yüksek bir ihtimal olduğunu belirtti. İkinci turun ise 1 Kasım Pazar günü yapılması öngörülüyor.

