Gündem

Burdur'da dronla yapılan denetimde yasa dışı avcılık yapan 2 kişiye ceza kesildi

Burdur'da dron ile yapılan denetimlerde yasa dışı avcılık yaptığı tespit edilen 2 kişiye idari para cezası kesildi. DKMP, yaban hayatının korunması için denetimlerin süreceğini bildirdi.
DHA
DHA
1 dk Sesli Dinle 0
Burdur'da dronla yapılan denetimde yasa dışı avcılık yapan 2 kişiye ceza kesildi

Burdur'da Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü ekipleri, dron destekli denetimler sonucunda yasa dışı avcılık yapan iki kişiyi tespit etti.

Yasa Dışı Avcılığa Göz Açtırılmıyor

DKMP'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, koruma ve kontrol faaliyetlerinin aralıksız sürdürüldüğü belirtildi. Burdur'da görevli ekiplerin yürüttüğü dron destekli denetimlerde, iki şahsın yasa dışı avcılık yaptığı belirlendi. Bu kişilere, ilgili mevzuat çerçevesinde idari para cezası uygulandığı ifade edildi.

Yaban Hayatının Korunması İçin Denetimler Devam Edecek

Açıklamada, yaban hayatının korunması ve sürdürülebilirliğinin sağlanması amacıyla denetimlerin kararlılıkla devam edeceği vurgulandı. Bu tür faaliyetlere karşı mücadelenin süreceği kaydedildi.

Bu Yazıyı Paylaş