Asayiş
Yayınlanma : 02 Ağustos 2026 07:11

Bursa'da suç örgütüne yönelik operasyonda 7 tutuklama

Bursa'da suç örgütüne yönelik operasyonda 7 tutuklama
Bursa'da düzenlenen operasyonda, organize suç örgütünün 2 silahlı saldırıyı gerçekleştiren 11 şüphelisinden 7'si tutuklandı, 4'ü ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Bursa'da suç örgütüne yönelik operasyonda 7 tutuklama

Bursa merkezli olarak 4 ilde düzenlenen operasyon sonucunda, iki ayrı silahlı saldırının sorumlusunun olduğu belirlenen organize suç örgütüne yönelik önemli bir müdahale gerçekleştirildi.

Bursa\

SUÇ ÖRGÜTÜNE OPERASYON

Muhammet Sezgin'in bildirdiğine göre, 26 ve 27 Temmuz tarihlerinde Osmangazi ilçesinde meydana gelen silahlı saldırılardan sonra, Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Yapılan soruşturmalar sonucunda, her iki saldırının da, yurt dışında tutuklu bulunan bir suç örgütünün liderinin talimatları doğrultusunda gerçekleştirildiği belirlendi.

Bursa\

GÖZALTILAR VE TUTUKLAMALAR

Yaklaşık 800 saatlik güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen ekipler, 11 şüphelinin saldırıları birlikte planlayarak gerçekleştirdiğini tespit etti. Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla, Bursa merkezli Kocaeli, Mersin ve Osmaniye'de eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Gözaltına alınan 11 kişi, Bursa'ya getirildikten sonra adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 7'si, 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yönetmek ve üye olmak' suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi, 4'ü ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

DHA
DHA
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.