Büyükçekmece'de define hayali kuran 2 kişi polis tarafından suçüstü yakalandı
Büyükçekmece'de izinsiz kazı yapan 2 kişi, drone destekli operasyonla suçüstü yakalandı. Kazı malzemeleri ve dijital dedektöre el konuldu.

İstanbul'un Büyükçekmece ilçesinde, izinsiz kazı yaptıkları tespit edilen iki kişi, polis ekiplerinin başarılı operasyonuyla suçüstü yakalandı. Olay, 24 Aralık günü saat 12.40 sularında Çakmaklı Mahallesi'ndeki İSKİ Kanal Yolu üzerinde meydana geldi.

POLİS DRONE DESTEKLİ GÖZLEM YAPTI
Edinilen bilgilere göre, bölgede 'define arandığı' yönünde gelen bir ihbar üzerine harekete geçen Büyükçekmece İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Asayiş Büro Amirliği ve Devriye Ekipler Amirliği'nden görevlendirilen personelle olay yerine intikal etti. Ekipler, ilk olarak dron desteğiyle bölgeyi havadan detaylı bir şekilde incelemeye aldı. Yapılan gözlemler sonucunda, Mehmet Ö. ve Fatih İ. isimli şahısların, belirlenen iki ayrı noktada yaklaşık 1,5 metre derinliğinde kazı yaptıkları belirlendi.

SUÇ ALETİ VE DEDEKTÖR ELE GEÇİRİLDİ
Kazı alanında yapılan incelemelerde, farklı boyutlarda üç adet kürek ve bir adet kazma bulundu. Şahıslara ait araçta yapılan aramada ise siyah renkli dijital bir dedektör ele geçirildi. 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na muhalefet suçlamasıyla gözaltına alınan iki kişi, elde edilen malzemelerle birlikte işlemlerinin tamamlanması amacıyla Büyükçekmece Polis Merkezi Amirliği'ne teslim edildi. Şüpheliler hakkında yasal işlem başlatıldığı bildirildi.



