Asayiş

Çanakkale'de tefeci çetesi çökertildi: 19 gözaltı, milyarlarca liralık mal varlığına el konuldu

Çanakkale'de tefecilik ve suç örgütü kurma operasyonunda 19 şüpheli yakalandı. Şüphelilere ait yaklaşık 2.8 milyar TL değerinde taşınmaz, araç ve banka hesabına el konuldu.
DHA
DHA
1 dk Sesli Dinle 0
Çanakkale'de tefeci çetesi çökertildi: 19 gözaltı, milyarlarca liralık mal varlığına el konuldu

İçişleri Bakanlığı, Çanakkale'de 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurma' ve 'Tefecilik' suçlarına yönelik düzenlenen başarılı operasyonlarda 19 şüphelinin yakalandığını duyurdu.

Çanakkale\

Vatandaşları Borçlandırma ve Baskı Altına Alma Yöntemleri

Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü ekiplerinin titiz çalışmaları sonucunda tespit edilen şüphelilerin, vatandaşları yüksek faiz oranlarıyla borçlandırarak baskı altına aldıkları belirlendi. Operasyonlar sırasında, şüphelilerin ayrıca teminat adı altında boş veya yüksek meblağlı çek ve senetler imzalattıkları, ödeme yapamayan mağdurların mal varlıklarını ise tehdit ve baskı yoluyla kendi üzerlerine geçirdikleri ortaya çıktı.

MASAK'tan Çıkartma: Milyarlarca Liralık Varlık Tek Tek Tespit Edildi

Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından yapılan incelemeler sonucunda, şüphelilere ait olduğu tespit edilen toplamda yaklaşık 2 milyar 800 milyon TL değerindeki 88 taşınmaz, 58 araç ve 1417 banka hesabına el konuldu. Bu operasyon, bölgede tefecilik ve organize suç faaliyetlerine karşı önemli bir darbe vurdu.

Bu Yazıyı Paylaş