Bilim ve Teknoloji

CANiK, deniz güvenliği konferansında 30x113 mm çözümüyle dikkat çekti

CANiK, Deniz Güvenliği Konferansı'nda 30x113 mm çözümüyle dikkat çekerek, deniz güvenliğine yönelik yenilikçi çözümler sundu. Konferans, güncel tehditler ve ihtiyaçlar üzerine yoğunlaştı.
DHA
DHA
1 dk Sesli Dinle 0
CANiK, deniz güvenliği konferansında 30x113 mm çözümüyle dikkat çekti

İstanbul'da düzenlenen Deniz Güvenliği Konferansı, deniz güvenliğinde geleceği şekillendiren teknolojiler ve stratejilerin tartışıldığı bir platform oldu.

CANiK, deniz güvenliği konferansında 30x113 mm çözümüyle dikkat çekti 1

DENİZ GÜVENLİĞİNE YENİ YAKLAŞIMLAR

Bu yıl CANiK ve Türkiye'nin önde gelen savunma sanayi şirketlerinin katılımıyla gerçekleşen konferansta, SYS Grup-CANiK İş Geliştirme ve Pazarlama Müdürü Gençay Gençer, “CANiK, asimetrik tehditlere karşı maliyet etkin bir sistem sunan 30x113 mm çözümüyle büyük ilgi gördü” ifadelerini kullandı. Konferansta, özellikle Rusya-Ukrayna ve ABD-İsrail'in İran'a karşı savaşıyla birlikte değişen deniz harekat ortamındaki yeni tehditler üzerinde duruldu.

YENİ TEHDİTLER VE ÇÖZÜMLER

Açıklamalarda, son yıllarda Karadeniz ve Baltık bölgelerinde yaşanan çatışmaların, deniz güvenliği anlayışını köklü bir şekilde değiştirdiği vurgulandı. Limanlar, üs bölgeleri ve stratejik altyapıların insansız hava araçları (İHA) ve insansız deniz araçları (İDA) tarafından hedef alındığına dikkat çekildi. CANiK'in geliştirdiği 30x113 mm çözümü, drone radarları ve yapay zeka destekli hedef takip sistemleri ile entegre edilerek, yüksek etkili ve ekonomik bir çözüm sunuyor. Gençer, muharebe sahasındaki değişimlerin savunma sistemlerinin yeniden değerlendirilmesini zorunlu kıldığını belirtti. Ayrıca, Türkiye'nin deniz güvenliği alanındaki yenilikçi çözümlerinin yalnızca ülke için değil, dost ve müttefik ülkelerin güvenliğine de önemli katkılar sağlayacağına inandığını ifade etti.

Bu Yazıyı Paylaş