Gündem

Çankaya Belediyesi'nden öğrencilere 297 bin öğün destek!

Çankaya Belediyesi, Gençlik Sofrası uygulaması ile 2025-2026 eğitim yılında üniversite öğrencilerine toplam 297 bin 430 ücretsiz akşam yemeği sundu.
ANKA
ANKA
1 dk Sesli Dinle 0
Çankaya Belediyesi'nden öğrencilere 297 bin öğün destek!

(ANKARA) - Çankaya Belediyesi, üniversite öğrencilerinin ekonomik durumlarına destek olmak ve sağlıklı gıdaya erişimlerini kolaylaştırmak için hayata geçirdiği Gençlik Sofrası uygulamasıyla 2025-2026 eğitim öğretim yılında toplamda 297 bin 430 ücretsiz akşam yemeği hizmeti sundu.

Çankaya Belediyesi\

SOSYAL BELEDİYECİLİK ANLAYIŞIYLA YÜRÜTÜLÜYOR

Çankaya Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde gençlerin eğitim hayatlarına destek vererek ekonomik yüklerini hafifletmeyi hedefliyor. Bu kapsamda, 2025-2026 eğitim öğretim yılı boyunca Gençlik Sofrası’nda toplam 297 bin 430 öğün yemek dağıtıldı. Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner, öğrencilerin karşılaştığı ekonomik zorluklara dikkat çekerek bu uygulamanın önemini vurguladı.

Çankaya Belediyesi\

GENÇLERİMİZİN YANINDAYIZ

Güner, “Çankaya bir öğrenci kentidir. Ailelerinden uzakta eğitim gören gençlerimizin yaşadığı ekonomik zorlukların farkındayız. Gençlik Sofrası ile öğrencilerimizin bütçelerine katkı sunarken, sağlıklı ve sıcak bir öğüne erişimlerini sağlıyoruz” dedi. Öğrencilerin yalnızca öğrenci kimliklerini göstererek ücretsiz hizmetten yararlanabildiği uygulama, 30 Haziran itibariyle sona erecek, fakat 2026-2027 eğitim yılına yeniden başlayacak.

Bu Yazıyı Paylaş