Çankaya'da Cumhuriyet coşkusu: Törenler ve konserler
Çankaya, Cumhuriyet'in 103. yılını resmi törenler, söyleşiler ve Ali Altay konseri ile kutladı. Etkinliklerde marşlar ve müzik eşliğinde bayram coşkusu yaşandı.

Ankara'nın Çankaya ilçesinde, Cumhuriyet'in 103. kuruluş yıl dönümü resmi törenler, söyleşiler ve konserlerle kutlandı. İlçenin çeşitli noktalarında düzenlenen etkinliklerde vatandaşlar, marşlar ve müzik eşliğinde bayram coşkusunu doyasıya yaşadı. Kutlamaların sonunda Anıtpark'ta sanatçı Ali Altay sahne aldı.

Cumhuriyet Bayramı coşkusu ilçe genelinde
Çankaya'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, gün boyu süren çeşitli etkinliklerle büyük bir gurur ve heyecanla kutlandı. Atapark ve Zafer Anıtı'nda düzenlenen resmi törenlerle başlayan kutlamalar, ilçenin farklı bölgelerindeki etkinliklerle devam etti. Çankaya Belediye Başkan Vekili Haldun Güler, Cumhuriyet'in eşitlik, özgürlük ve demokrasi değerlerine değindiği törenlerin ardından, bayram coşkusu müzik ve kültür etkinlikleriyle tüm ilçeye yayıldı.

Tarih ve müzikle Cumhuriyet anıldı
Çankaya Gençlik Bandosu, gün boyunca farklı noktalarda seslendirdiği marşlarla halka bayram sevincini yaşattı. Zafer Park ve Kuğulu Park'ta yankılanan marşlara vatandaşlar Türk bayraklarıyla eşlik etti. Cumhuriyet'in anlamı ve tarihsel öneminin ele alındığı etkinlikler kapsamında Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde, tarihçi Can Hergül ve Dr. Selim Erdoğan'ın katılımıyla "Büsbütün Yeni Bir Hayatın Müjdecisi Cumhuriyet" başlıklı bir söyleşi düzenlendi. Günün finalinde ise Anıtkabir'in yakınındaki Anıtpark'ta gerçekleştirilen Cumhuriyet Bayramı Konseri'nde sanatçı Ali Altay sahne aldı. Alanı dolduran kalabalık, Ali Altay'ın sevilen şarkılarına eşlik ederek 29 Ekim coşkusunu hep birlikte yaşadı. Konserin ardından Çankaya Belediye Başkan Vekili Haldun Güler, sanatçı Ali Altay'a ve kutlamalara katılarak Cumhuriyet sevincini paylaşan tüm vatandaşlara teşekkürlerini sundu.





