Çelik, Mescid-i Aksa baskınını kınadı
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İsrailli grupların Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınını lanetleyerek, bu provokasyonların kabul edilemez olduğunu ve uluslararası toplumu göreve çağırdı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İsrailli grupların Mescid-i Aksa'ya yönelik eylemlerini sert bir dille kınadı. Çelik, yaptığı yazılı açıklamada, İsrail işgal güçlerinin himayesindeki aşırılık yanlısı grupların Mescid-i Aksa'ya gerçekleştirdiği baskının kabul edilemez olduğunu belirtti.
Kutsal mekana yönelik provokasyonlar
Çelik, Harem-i Şerif'in kutsiyetini ve tarihi statüsünü hedef alan bu tür provokasyonların bölgedeki gerilimi tırmandıran tehlikeli adımlar olduğunu vurguladı. İsrail makamlarının gözetiminde yapılan bu eylemlerin, uluslararası hukuka aykırı olduğunu ifade etti.
Uluslararası topluma çağrı
Mescid-i Aksa'nın Müslümanlar için kırmızı çizgi olduğunu söyleyen Çelik, İsrail'in bu tür sistematik saldırılara derhal son vermesi gerektiğini dile getirdi. Ayrıca, uluslararası toplumu kutsal mekanların statüsünü korumak adına net bir duruş sergilemeye çağırdı.
Bakmadan Geçme
Ömer Çelik: Yanlışa taviz yok
Fatma Betül Sayan Kaya'nın af talebi kabul edildi
Uğur Poyraz, Ömer Çelik'e fon krizi eleştirisi yöneltti
Af Dilemişti: Erdoğan'dan Fatma Betül Sayan Kaya kararı
AK Parti Sözcüsü Çelik, fon krizinin titizlikle takip edildiğini belirtti
Çelik'ten Kazakistan'a şehit askerler için taziye
