Cennet Mağarası'nda 13 yıl sonra gölet oluştu
Cennet Mağarası, 13 yıl aradan sonra yeniden su ile dolarak gölet haline geldi. Yerel muhtar, yağışların ardından büyük bir kaynak patlaması yaşandığını belirtti.

Mersin'in Silifke ilçesinde yer alan Cennet Mağarası, uzun süredir beklenen yağışların ardından 13 yıl sonra su ile dolarak gölet haline geldi.

MUHTAR'DAN AÇIKLAMA
Narlıkuyu Mahallesi Muhtarı İrfan Aydın, mağaraya ulaşımın 452 basamakla sağlandığını belirterek, tabanda büyük bir yer altı şelalesi ve su kaynağının bulunduğunu ifade etti. Aydın, '13 yıldır su kaynağı kaynamıyordu. Bu yıl yağan yağmurlar sayesinde büyük bir kaynak patlaması yaşandı. Şu anda mağaramız yarısına kadar su ile dolmuş durumda. Ziyaretçiler burayı gelip görebilirler' dedi.

GEÇMİŞTEKİ DURUM
Mağara, 13 yıl önce kaynayan suyun kuraklık nedeniyle kaybolduğunu, ancak şimdi aynı kayaların altından yeniden kaynamaya başladığını da sözlerine ekledi. Mersin Valiliği ve Kültür Turizm Bakanlığı'nın verilerine göre, bu bölgeyi 2025 yılında 500 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.
Bakmadan Geçme
Mersin'de yaş almış yurttaşlar için 80'ler buluşması
Vahap Seçer, Gaziler Günü etkinliklerine katıldı
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Seçer, eğitim ve sağlık konularını gündeme taşıdı
Vahap Seçer, Mersin'in kalkınmasına yönelik hedeflerini açıkladı
Mersin'de spor salonunda kadına şiddet anları kaydedildi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Seçer, başarılı öğrencileri ağırladı
