Çerçeve yasa sonrası illerle zirve
TBMM'den geçen çerçeve yasanın ardından İçişleri Bakanlığı, valiler ve kolluk amirleriyle yarın zirve yapacak. Toplantıda yasanın illerdeki uygulaması, olası sorunlar ve dezenformasyonla mücadele ele alınacak.

TBMM'de kabul edilen "Milli Dayanışma ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun"un ardından, İçişleri Bakanlığı yarın kritik bir zirveye ev sahipliği yapacak. Saat 15.00'te başlayacak toplantıda, İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, 81 ilin valisi, emniyet müdürü ve jandarma komutanını video konferans sistemiyle bir araya getirecek.
Uygulama yol haritası belirlenecek
Bakan Çiftçi'nin talimatıyla düzenlenen bu toplantı, yeni yasanın illerde nasıl uygulanacağına dair yol haritasını netleştirmeyi amaçlıyor. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un da katılımıyla gerçekleşecek zirve, yasama ve yürütme organlarını aynı platformda buluşturacak. Bakan Çiftçi, "Sürecin akamete uğramaması için herkes üzerine düşeni yapacak" ifadeleriyle toplantının önemini vurguladı.
Sahadaki sorunlar ve dezenformasyona karşı önlemler
Toplantının ana gündem maddelerinden biri, sahadaki uygulamalar sırasında karşılaşılabilecek olası sorunlar olacak. Valilerden, gelişmelerin anlık takibi ve toplumsal entegrasyon, rehabilitasyon ile kamu düzeninin sağlanması konularında etkin bir koordinasyon bekleniyor. Ayrıca, olası provokasyonlar, dezenformasyon dalgaları ve süreci baltalamak isteyen odaklara karşı dikkatli olunması yönünde talimatlar verileceği belirtildi. Güvenlik güçlerinin, kamu düzenini ve asayişi sıfır toleransla koruyarak, vatandaşla güven bağını güçlendirmesi hedefleniyor. Yarınki zirve, "Terörsüz Türkiye" vizyonunun sahada nasıl hayata geçirileceğinin belirlenmesiyle yeni bir aşamayı başlatacak.
Bakmadan Geçme
DEM Parti İmralı Heyeti, teröristbaşı Öcalan ile görüşmek üzere adaya gitti
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Çerçeve yasa için örgüt silah bırakmalı
İYİ Partili Olgun, çerçeve yasayı eleştirdi
İYİ Parti Malatya: Çerçeve yasa ihaneti örtemez
CHP'li Öztrak'tan çerçeve yasaya şartlı destek
Çerçeve yasadan sonra teslim olan teröristlerin bilançosu! MSB açıkladı
