Gündem

Çerçeve yasa tartışmaları: DTSO Başkanı Kaya'dan önemli uyarılar

DTSO Başkanı Mehmet Kaya, çerçeve yasa üzerine yaptığı açıklamalarda, süreçlerin toplumsal destekle ilerlemesi gerektiğini vurguladı.
ANKA
ANKA
1 dk Sesli Dinle 0
Çerçeve yasa tartışmaları: DTSO Başkanı Kaya'dan önemli uyarılar

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Mehmet Kaya, Milli Dayanışma ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesi Kanun Teklifi üzerine önemli değerlendirmelerde bulundu. Kaya, "Asıl süreç bundan sonra başlıyor. Daha atılacak çok önemli adımlar var" dedi.

YASANIN KAPSAMINA DİKKAT

Kaya, yasayı güvenlik eksenli bir düzenleme olarak tanımladı ve toplumsal entegrasyonun önemine vurgu yaptı. "Dünyadaki örneklerin de gösterdiği gibi, bu tür çatışmalı süreçlerde silahsızlandırma, eve dönüş ve entegrasyon gibi üç ana başlık altında ilerlemek gerekiyor" diyen Kaya, yasanın içeriğine dair eleştirilerde bulundu.

TOPLUMSAL DESTEK ŞART

Kaya, yasanın TBMM Başkanlığı'na sunulmasının ardından bölgede bir heyecan yarattığını ancak geçmiş deneyimlerin yarattığı güvensizlikle ihtiyatlı bir bekleyişin de hakim olduğunu belirtti. "Toplumsal destek olmadan bu süreç başarıya ulaşamaz. Hükümetin sadece silahların bırakılmasıyla işin bittiğini düşünmesi yanlıştır" ifadelerini kullanan Kaya, demokratik adımların atılmasının gerekliliğine dikkat çekti.

Bu Yazıyı Paylaş