Gündem

Cevdet Yılmaz'dan uyarı: Kampüsleri topluma açalım

Cevdet Yılmaz, üniversitelerin topluma açılmasını savunarak eğitim yatırımlarını vurguladı; hükümetin bu alandaki hamleleri ülke genelinde büyük etki yaratıyor.
DHA
DHA
1 dk Sesli Dinle 0
Cevdet Yılmaz'dan uyarı: Kampüsleri topluma açalım

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Düzce Üniversitesi Akademik Yıl açılış töreninde önemli açıklamalarda bulundu. Yılmaz, üniversitelerin toplumdan izole olmaması gerektiğini vurgulayarak, kampüslerin etrafına zihinsel duvarlar örmemek gerektiğini belirtti. Ayrıca, eğitim yatırımlarının toplumsal faydaya dönüşmesi için iş birliğinin önemine dikkat çekti.

ÜNİVERSİTE VE TOPLUM ENTEGRASYONU

Akademik dünyanın farklı kesimlerle buluşmasını teşvik eden Yılmaz, yerel yönetimler, sivil toplum ve iş dünyasıyla üniversitelerin iş birliğinin kıymetli olduğunu ifade etti. Son 20 yılda yapılan eğitim hamlelerini örnek vererek, üniversite sayısının 76'dan 208'e çıkarıldığını ve bu yıl üniversitelere ayrılan ödeneğin 488,5 milyar liraya ulaştığını aktardı. Bu yatırımların vatandaşın refahını artırmak amacıyla yapıldığını vurguladı.

EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİ

Yılmaz, yeni nesil üniversitelerle gurur duyduklarını belirterek, Düzce Üniversitesi gibi kurumların başarısını övdü. Türkiye genelinde yurt kapasitesinin 1 milyona ulaştığını ve her çocuğa fırsat eşitliği sunulması gerektiğini savundu. Kendi hayatından örnek vererek, eğitimin toplumsal gelişmedeki rolünü anlattı ve cumhuriyetin en büyük değerinin bu eşitlik olduğunu belirtti.

Yorumlar

UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.

Bu Yazıyı Paylaş