Gündem

Cevdet Yılmaz: Hem güçlü olmalı, hem de haklı duruş sergilemeliyiz

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Koç Topluluğu'nun 100. yılı etkinliğinde Türkiye'nin güçlü ve haklı olması gerektiğini vurgulayarak, ekonomik kalkınmanın önemine dikkat çekti.
DHA
DHA
1 dk Sesli Dinle 0
Cevdet Yılmaz: Hem güçlü olmalı, hem de haklı duruş sergilemeliyiz

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Koç Topluluğu'nun 100'üncü yılı etkinliğinde önemli açıklamalarda bulundu. Yılmaz, Türkiye'nin ekonomiden teknolojiye birçok alanda yeni başarılar elde etmesi gerektiğini vurguladı.

Cevdet Yılmaz: Hem güçlü olmalı, hem de haklı duruş sergilemeliyiz 1

GÜÇLÜ VE HAKLI OLMAK

Yılmaz, günümüz dünyasında rekabetin arttığı ve jeopolitik gerilimlerin yoğunlaştığı bir ortamda, Türkiye Cumhuriyeti olarak hem güçlü hem de haklı olmak zorunda olduklarını ifade etti. Bağımsızlığın sadece hukuki bir kavram olmadığını, ekonomik güç ve üretim altyapısının önemine dikkat çekti.

Koç Topluluğu'nun Türkiye'nin sanayileşme serüveninin önemli bir parçası olduğunu belirten Yılmaz, topluluğun gerçekleştirdiği yatırımların ve inovasyon çalışmalarının Türkiye ekonomisine ciddi katkılar sunduğunu ifade etti. 2025 yılı itibarıyla Koç Topluluğu'nun kombine gelirlerinin Türkiye ekonomisinin önemli bir yüzdesini oluşturacağına dikkat çekti. Cevdet Yılmaz, Türkiye'nin her alanda en üst ligi hedeflemesi gerektiğini belirterek, iç barış ve uzlaşmanın önemine vurgu yaptı. Sorunlarla karşılaşmanın kaçınılmaz olduğunu fakat bu mücadelelerin birlikte üstesinden gelinebileceğini söyledi. Koç Holding gibi değerli şirketlerin bu süreçte en sağlam yol arkadaşı olacağına inandığını dile getirdi.

Bu Yazıyı Paylaş